Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Carmen Wongová točí v Turecku reportáž o rostlinném výzkumu tureckých vědců. Během reportáže pojízdnou laboratoř výzkumníků napadne skupina mužů a zničí ji. Sirotek Jackie pracuje jako prodavač v hongkongském sportovním obchodu..Vždycky snil, že bude sloužit na straně zákona. Když se mu jednou podaří zneškodnit lupiče z banky, dostane se na stránky novin. Zanedlouho ho vyhledá soukromý detektiv Manny Liu, který mu řekne, že by mohl být synem korejského milionáře Parka Won-Junga. Jackie ho navštíví v soulské nemocnici. Park ho považuje za svého syna a nabídne mu, aby si s ním zahrál hru. Pokud vyhraje, získá všechny Parkovy peníze... V hotelu se Jackie setká s Carmen Wongovou, která mu prozradí, že Park byl dvojí špion. Pracoval pro Severní i Jižní Koreu a nakonec v Istanbulu přeběhl. Park zanedlouho umírá a zanechá pro Jackieho dopis s šekem, křížek a neznámý klíč. Když Jackie rozsypává popel na hrobě jeho ženy, je na něm nápis „Počkej na mě“ a uschlý tulipán. Z internetu se dozví o vyšlechtěném Zlatém tulipánu v Turecku. Nápis převedený na čísla tlačítek v mobilu dává číslo účtu v Istanbulu. Jackie odjíždí do Turecka a zjistí, že je neustále sledován ozbrojenými muži... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

haj 

všechny recenze uživatele

Jackie a režisér Teddy Chan se tentokrát víc soustředili na příběh, který je vážnější než ostatní Jackieho filmy, což by nevadilo, jen je škoda, že o trochu ubrali na akci. Bojů je ve filmu sice několik, ale až na útěk z tureckých lázní (což je podle mě nejlepší scéna filmu) jsou všechny velmi krátké a bohužel se taky nedočkáme závěrečného souboje, který je nahrazen drahou, ale nijak efektivní automobilovou honičkou. Kromě toho česká verze je oproti původní hongkongské ještě hodně sestříhaná (asi o 21 minut). ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo série nepotrebných filmov Jackieho Chana ktorý okrem choreografie nemá čo ponúknuť, tou choreografiou myslím tú pri bojových scénach a práve tú ma tento film fantastickú samotná scéna v kúpeľoch je podľa mňa jedna z najlepších a tak isto finále. Osobne mám Jackieho rád a Teddy chan je schopný režisér ktorý zvláda akciu aj dialógy lenže scénar bol asi spísaný za pol hodiny pretože je priamočiary a hlúpy ale aj napriek tomu Teddy Chan s tohoto filmu spravil pozerateľný kúsok ktorý nepatrí k tomu najlepšiemu z Chanovej tvorby ale ani k najhoršiemu. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Úbytok akcie mi vôbec nevadil, hlavne, že sa Jackie vrátil k poriadnemu a hlavne hongkongskému filmu. Niečo ako PRVÁ RANA - teda aspoň atmosférou a akciou. Len škoda, že už to nie je Jackie "naživo". Ale aj kaskadéri si musia zarobiť. Kvalitná i keď trochu menj súdržná Chanovka ako za starých čias... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Děj je tady v první řadě proto, aby se Jackie mohl náležitě předvést ... jak jinak. Takže o co vlastně jde ? O nic - a O VŠECHNO ... podle toho, jak se to vezme. Možná se v příběhu vyskytuje přespříliš oslích můstků, které jeho hrdinům usnadňují cestu vpřed ... a v případě potřeby i vzad - ale to se dá v pohodě přehlédnout ... 3.5* ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Pro filmy s Jackie Chanem mám určitou slabost, ale tohle bylo možná i na mne moc. Bojových akcí bylo poskromnu (i když ta na tržišti byla opravdu super a Chanovo vytvoření muslimského hábitu bylo něco neuvěřitelného), konec ve stylu Kobry 11 se opravdu nepovedl, Semir by při tom všem ještě zvládl minimálně tři salta, řídit poslepu a se sádrou na obou nohách! Bohužel, víc než pěstních soubojů jsem se dočkal hodně mluvení, hodně snah o vyprávění příběhu, hodně polemizování, hodně takové té morální povinnosti (dívku, kterou neznám, se snažím zachránit a když umře, tak se naseru a chci toho zlýho dostat). Škoda, tohle bylo slabší, některé pasáže filmu dokonce předčily i obligátní titulkové "přešlapy". ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Film existuje ve třech sestřizích: americkém, trvajícím 87 minut, argentinském, který má 92 minut a honkongském s délkou 108 minut. (Rominator)
  • Jackie Chan ve filmu nejen hrál, také jej produkoval a postaral se o choreografii bojových scén. (Rominator)

Reklama

Reklama