Reklama

Reklama

Vítězové a hříšníci

  • Hongkong Qi mou miao ji: Wu fu xing (více)
Trailer

Obsahy(1)

Situačna komédia o pätici zlodejíčkov, ktorí si po prespustení z väzenia založia vlastnú upratovaciu firmu. Päticu ešte doplní prekrásna sestra jedneho z nich, po ktorej idú ostatní členovia upratovacieho týmu. Ako tu už v honkongských filmoch býva zvykom naša skupinka sa nechtiac zapletie s miestnym mafiánskym bossom. Pri jednej naháňačke im náhodou skončí v aute kufrík s peniazmi, čo bude nasledovať je zrejmé. Najväčší priestor dostáva Sammo Hung v "kladnej" úlohe dobrácekého neustále otĺkaneho zlodeja. Vo vedľašej úlohe policajta predvedie zopár kaskadérských kuskov slávny Jackie Chan. Cameo si strihol aj tretí z trojice slávnych bratov Yuen Biao. (Puol)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

maty39 

všechny recenze uživatele

Winners & Sinners je první ze série Lucky stars, která má tři "hlavní" díly a čtyři další pokračování, plus čtyřdílnou spin-off sérii Pom pom. Celá série je týmovka, kde v prvních třech dílech jsou Sammo, Jackie i Yuen plus řada dalších komediálních herců. Pouze Sammo, který je zde jako jedna z hlavních postav, měl na starost i režii a akční choreografii. Sammo zde hraje jednoho z pěti zlodějíčků, které vidíme na začátku při jejich krátké kriminální kariéře, která je přivede do vězení (Sammovo zatčení je nejlepší). Po propuštění se ocitnou v bytě jednoho z nich (John Sham).  Ten má sestru. To vede k tuhému boji o její přízeň. Takže sledujeme, jak se snaží nejdříve zbavit jejího bratra a pak se vzájemně vyřadit ze hry. Winners & Sinners je série víceméně provázaných skečů (scéna s řidičem mikrobusu, Richard Ng snaží stát neviditelným), které vrcholí zápletkou s kufříkem, který si u nich ukryli gangsteři a teď ho chtějí zpět. Je vidět, že tato zápletka tam je jen jako záminka k nějakým akčním scénám a aby zdůvodnili přítomnost Jackieho, který byl evidentně zamýšlený jako lákadlo pro diváky díky své popularitě. Jackie zde má také všechny akční scény v prvních dvou třetinách. Poprvé když zatýká gang zlodějíčků a Sammo mu pomůže. Ta je krátká, ale povedená. Pak je tady honička na kolečkových bruslích, kdy Jackie pronásleduje zloděje v plném provozu a odstrkuje se od projíždějících aut. Ta má divoké vyvrcholení. Sammo se trochu předvede až v závěru. Winners & Sinners by asi fungoval i jako komedie bez akce, ale asi by se jí dostalo méně pozornosti (minimálně mimo Hongkong). Winners & Sinners byl ale v kinech obrovský hit a další díly následovaly v těsném sledu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená a zábavná akční blbina o partičce zlodějů, kteří si otevřou vlastní čistící firmu a zapletou se do obchodu s falešnými dolary. Akce ve filmu není mnoho a více se jedná o komedii ale když je nějaká bitka nevypadá vůbec špatně. Nejzábavnější je pozorovat v akci Sammo Hunga, který se i díky svým tělesným proporcím dokáže neuvěřitelně ohánět. Rozhodně se však nejedná o "Chanovku" jak by mohl napovídat obal. Jackie je ve filmu všehovšudy 15 minut. ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Taká roztomilo-pytomá honkogská jednohubka z 80-tich rokoch s kopou situačnej komiky a ako i parádnych akčných scén. Zárukou kvality je Sammo Hung, hlavný hrdina i režisér v jednej osobe. O akciu sa postará i policajt Jackie Chan vo vedľajšej úlohe. Nutná potreba vypnúť mozog a len sa baviť, ono ani pri takom chatrnom scénari, ani nie je nad čím premýšľať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s hrdiny kolem Sammo Hunga. Několik povedených vtípků (například pokusy Vejfuka stát se neviditelným) a semtam i nějaký ten úder. Akce sice není tolik a o většinu se téměř celý film stará Jackie Chan, který si to rozdá i s autem a to na kolečkových bruslích. Pravděpodobně nejlepší díl ze série Lucky Star. 55% ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Sammo je borec. Se svojí postavou předvádí neuvěřitelně mrštné pohyby, režíruje a ještě si přibere do filmu Chana, který udělá filmu minimálně dobrou reklamu. Ten má menší roli, ale rozhodně nezapadá. Akce není moc, humoru je více. Scénař není složitý, což je u tohoto druhu filmu jen dobře. K nadprůměrnosti však něco chybí.... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Yuen Biao, Lam Ching-ying a Billy Chan v roce 1984 vyhráli cenu Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Rominator)

Reklama

Reklama