Reklama

Reklama

Story of Woo Viet

  • Hongkong Woo yuet dik goo si
všechny plakáty
Hongkong, 1981, 90 min

Obsahy(1)

Wu Viet (Yun-Fat Chow) je vietnamský utečenec, ktorý chce opustiť Vietnam a začať znova v Spojených štátoch. Najprv sa musí dostať do Hongkongu, ale keď prechádza Thajskom, stretáva krásnu ženu, ktorá s ním chce cestovať za lepším životom. Wu a jeho nová láska skončia v akomsi utečeneckom tábore v Thajsku, kde zistia, že mnohí z ich krajanov za záhadných okolností miznú. Keď sa Wu snaží dozvedieť pravdu o tom, čo sa deje, zistí, že jeho život je v nebezpečenstve a kvôli bezpečnosti musí utiecť... do ďalšieho štátu. (Martin741)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Chow Yun Fat v roli čínského Vietnamce, který po válce uprchl do Hong Kongu a pokouší se přežít, jednak potká svoji dopisní přítelkyni Lap Quan (Cora Miao) a v uprchlickém táboře svoji krajanku Shum Ching(Cherrie Chung), chce vycestovat jinam. Příběh se utěšeně rozvijí, sice scénář mírně schématický, ale občas překvapí, niky to nesklouzne do kýče. Více, než příběh jsou samozřejmě působivé herecké výkony hlavní trojice, ze všech se stanou hvězdy let osmdesátých, jediný Chow táhne hereckou károu i dnes. Najdete zde prvky hk nové vlny, pro které je milována. Nápaditá kamera, kompozice scén propracované, a hlavně silný emoční dopad, snaha o realismus. Myslím, že tohle by jste měli vidět, nejen kvůli hereckému obsazení, ten film má vypovídací hodnotu i o jedné éře a problémech válečných uprchlíků, které přes několik dekád zůstávají prakticky stejné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Ann Hui riesi problem Vietnamca /Chow Yun-Fat/, ktoy usiel z komunistickeho pekla Vietnamu do HongKongu a tam sa snazi przit Neviem teda i uz bol zenaty alebo az v novom state si nasiel holku, len vie, ze obaja vedeli a vedia hrat. Realie Hong Kongu 1981 ma zaujali, tempo, dialogy na urovni ... kulisy tiez. Rezisersky sa Ann Hui ukazala ako talent, to musim uznat : 75 % ()

Reklama

Reklama