Reklama

Reklama

Technické památky českých zemí

(seriál)
Česko, 2022, 6 h 11 min (Minutáž: 26–27 min)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Cestopisný cyklus mapující unikátní industriální a technologické památky České republiky... Vynalézavost československých inženýrů byla známa i ve světě. Dodnes máme v republice zachovánu řadu technických skvostů, dokazujících jejich důmyslná řešení. Spolu s Tomášem Hanákem se v novém dokumentárním cyklu vydejme po jejich stopách... Technické a průmyslové památky jsou fascinující nejen z technologického hlediska, ale dokazují i vynalézavost našich předků. Šlo kdysi o stavby účelové, které v mnoha případech oplývají estetickou kvalitou, jiné ji nabyly s postupem času, ale mnohé nyní po letech stagnování a chátrání třeba hledají svůj nový účel – staly se z nich muzea daného řemesla, rozrostly se, případně slouží svými výjimečnými prostory jako místo pro kulturní akce... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele jungewolf k tomuto seriálu (3)

Středočeský kraj (2022) (E01) 

Nevěděl jsem, že se v Kutné Hoře těžila taky měď a to v daleko větším množství . Plus spousta dalších zajímavých míst, např.parostrojní pivovar v Lobči na Kokořínsku : 5 * a 86 % . ()

Zlínský kraj (2022) (E02) 

V Železnič.muzeu v Kroměříži mají jednotlivé součásti z nádraží v Silůvkách a Morav. Bránicích (ať si to milí Pražáci najdou na mapy.cz - nápověda - není to ani v Rusku ani v Kazachstánu ...  :-) . Tenhle díl : 5 * a 86 % . ()

Kraj Vysočina (2022) (E12) 

Sklářská huť Jakub v Tasicích, dalešický pivovar, dvoupatrový most, jihlavské podzemí a další lahůdky : 5 * a 85 % . ()

Reklama

Reklama