Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marcel Pagnol, chlapec na prahu dospievania, trávi posledné prázdniny pred nástupom na novú školu v milovanom Provence. Leto, ktoré bolo doteraz pre neho zvyčajne časom chlapčenských dobrodružstiev, je však akési iné - stáva sa časom tajomstiev a prvých lások... (RTVS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný, oddychový film.Dýchá z něj pohoda a klid.Popisuje krátké úseky z období prázdnin na venkově a školního roku ve městě.Přátelství dvou chlapců ,kdy jeden od druhého se má co učit.A ano,během dospívání a dospělosti se zážitky z dětství upozadí ,ale stáří vše připomene.Ani Alzheimer tomu nezabrání.Aby filmaři nějak zobrazili tehdejší dobu , nasadili šedorůžový filtr na kamery jakoby mlžený.Ale,halelujah,že to nenatočili černobíle.Jinak perfektní výkony herců, jak dospělých tak dětí.Film jsem si mimořádně užila.Málokdy se mi stane ,že něco musím vidět ještě jednou.Perfektní nasazení herců na dabing.V tom jsou Slováci extra třída.Už se mi u nás mnokrát stalo ,že třeba zahraniční herečce s hlubším hlasem, nasadili písklavý hlásek.To není profesionální. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nová verzia príbehu detstva Marcela Pagnola sa nesie v podobnej atmosfére ako filmy Oteckova sláva a Mamičkin zámok zobrazujúce šťastné detstvo plné dobrodružstiev, priateľstva a prvej lásky. Napriek dobrej produkcii a uveriteľným hereckým výkonom mám z tohto filmu vlažnejší pocit. Možno aj preto, že príbeh tu kladie väčší dôraz na romantickú linku vzťahu s Izabelou ako na dobrodružnú romantiku chlapčenského priateľstva s Lilim. ()

Reklama

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príbeh, odohrávajúci sa na začiatku 20.-ho storočia, ktorý zachytáva osudy dvoch priateľov z rôznych spoločenských vrstiev a ukazuje, akým smerom sa uberá ich dospievanie a priateľstvo pri príchode zvláštnej dievčiny. Je to jemne podaný francúzsky román pre dospievajúcich a rodinu. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama