Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský režisér Takeši Kitano si svými vážnými filmy získal na Západě pověst osobitého tvůrce esteticky a filmařsky vytříbených děl. Naopak v Japonsku se těší nezměrné popularitě coby vulgární televizní moderátor a nevyzpytatelný komik. Tato za hranicemi jeho rodné země neprávem opomíjená bláznivá komedie složená z vágně spojených gagů představuje zhuštěnou dávku Kitanova nekompromisního záchodového humoru. Ústřední postavou je neschopný trouba, který si chce zasouložit. Začne tedy spřádat všemožné plány, které by mu zaručily cestu pod nějakou sukni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Surrealizmus v komédií sa len tak nevidí a dôležitejšie je povedať že je hlúpy surrealizmus. Prvým faktom tohoto filmu je že nemusí byť každému po chuti ale ja osobne som sa dosť nasmial pretože nie núdza o absurdné scény ktoré sú neskutočne vtipné - mafianský boss sa správa ako ženská, asociácia pre výzkum neviditeľnosti kde hlavného šefa si zahrál sám kitano je tiež veľmi podarená, keď si hlavný hrdina zháňa auto aby mohol mať car sex je dotiahnutá do dokonalosti hlavne keď sa mu 15 ľudí nasáčkuje do malého autíčka. potom tu máme pár odkazov na slávne filmy s ktorých najviac vynikajú krotitelia duchov a mucha- cronenbergová. No a ďalej tu máme samozrejme nahotinky, hlavne na ženské poprsie alebo cenzurované mužské zadky tiež sa dočkáme sexu meszi plyšovým leopardom a divou sviňou. Výhodou tohoto filmu je že kitano odbúráva všetky klišé a jeho filmy sú neočakávateľné nech sa jedná o čokoľvek. Napr Scénky u mora alebo Samuraj a práve preto som sa nenudil aj keď koniec byť nemusel lebo narušil celý dojem z filmu. Nevýhodou je stopáž ktorá je na podobnú komédiu veľmi vražedná a pejavuje sa to hlavne pri konci keď je hrdina odsunutý na druhú koľaj a prichádza na rad parodovanie. po titulkoch ešte príde kobylkomuž ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si musel koupit DVD abych se k tomuto filmu dostal a jak tak soudím, možná jsem si to mohl odpustit. Hodně zvláštní a ještě víc neobvyklý film s nekonvenčním humorem a v poslední řadě překvapivě slucho-dobrou japonskou hudbou. Takové vizionářsky-absurdní dílo, které jentak neuvidíte. Ale pokud má znát člověk Kitanovu tvorbu úplně, pak je tohle poslední, postradatelný ale kousek puzzle jediný, svého druhu. Kitano asi tehdy netušil, že jednou natočí vážného Zatoichiho...... ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Stejně jako píše velký igitátor, měl jsem oči na stopkách, aby mi neunikla nějaká ta vodítka, s jejichž pomocí bych dospěl k prozření, v čem že tkví ta... ... Ále, kašlu na to, škoda slov, vůbec netuším, proč tomu lidi solí pětky, a ani mě to netrápí. Nebýt toho kousku s dekadentním šéfem jakuzy, byl by to jasný odpad, přestože jsem se občas ze zoufalství uchechtl i jinde. Jinak je to série absurdních gagů vhodných tak leda jako dvouminutové skeče pro rané pubescenty na youtube. Japonci nejaponci. ()

--TMO-- 

všechny recenze uživatele

Čo dodať, presne moj šálek čaje. Kitanov super-absurdný humor tu bublá a počas celého filmu som sa smial nespočetne veľa krát. Odkazy na jeho filmy mi tam krásne sedeli a mrzí ma, že sa väčšinou tento mini-výstrelok stretáva s nepochopením. Presne tak isto sa mi páči aj jeho Pocta režisérovi, kde s chladnou hlavou dokazuje, že je majstrom symbolov. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle se blbě hodnotí protože takováhle ujetá skečovka je dost mimo obvyklou kitanovu tvorbu(né, že by se jindy absurdnímu humoru vyhýbal-naopak ). Takeshi se prostě vyblbnul a jednotlivé scénky přecpal popkulturními odkazy celého světa od zatoichiho přes krotitelé duchů a Michaela Jacksona až po kaiju filmy. Nutno přiznat, že to má slabší chvilky(zvláště yakuzacká pasáž mě dost minula) a díky tomu to dost ztrácí na tempu a po čase to pusobí zdlouhavě. Možná, že vlastní TV skečová show by byla pro "Kitana šaška" kapku lepší (a pro diváka stravitelnější) formát--no ale co už.. Nezaprděný divák který má nakoukáno dost na to aby chytal symboly a odkazy se pobaví, párkrát nahlas zasměje ale nějáká zásadnější srdcovka z toho asi nebude. 3 je málo 4 je moc, takže něco mezi. Za zkouknutí stojí. Pro Kitanofandu samozřejmě povinnost. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama