Reklama

Reklama

Boylesque

  • Polsko Boylesque
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesnické tancovačky pro seniory i gay kluby, Pride v Berlíně i sbírání hub v lese, vzpomínky na zesnulého partnera i randění s chlapy ze seznamky. Charismatický Andrzej, uměleckým jménem Lulla La Polaca, chce žít život naplno, je mu ale 82 a tělo, na rozdíl od ducha, slábne. Slábne i zájem promotérů, ačkoliv jako drag queen má Lulla La Polaca mladému publiku rozhodně stále co nabídnout. Snadné to nemá ani v osobním životě. Jeho vrstevníci už chtějí mít klid, a třicátníci, kterými se obklopuje, toho přeci jen zvládnou o dost více. A co teprve chlapi? Se ztrátou životního partnera se už vyrovnal, ale jak si Andrzej poradí s kulturou seznamovacích aplikací? Talentovaná polská režisérka Bogna Kowalczyk v citlivém dokumentu vypráví hořkosladký příběh, který publikum všech generací donutí zahodit předsudky o seniorech. (Queer Kino)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Na tomto dílu bych chtěl ocenit citlivost a přístup, se kterým to bylo točeno. Byl udán jasný směr - dokument o běžném životě, dokument o lásce, hrdosti a povídání. Bylo to krásné, umělecky natočené s poetickým závěrem a výborným hudebním podkladem. To, že Poláci točit umí ví všichni, já to ale začínám zjišťovat až teď... 8/10 ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý film o lásce, smrti, truchlení a běžném životě. Hlavního protagonistů nelze než mít ráda a přát mu to nejlepší. Jeho obdivuhodný drive a odvaha dělat si věci po svém, ale nikoliv z pozice pozérství, ale z pozice laskavosti a respektu byl pro mě zjevením - o tom se filmy tolik netočí. Kromě báječného příběhu je film i vizuálně dobře zpracovaný, velmi poetický. Mluvící hlavy od tohoto dokumentu nečekejte! ()

Reklama

Galerie (4)

Související novinky

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

23. ročník festivalu Mezipatra se blíží

31.10.2022

Queer filmový festival Mezipatra nabízí pokaždé to nejlepší z queer světové kinematografie. Desítky filmů a doprovodných akcí na týden ovládnou Prahu a Brno. Letošní už 23. ročník si klade za cíl… (více)

Reklama

Reklama