Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie

Poslední recenze (249)

plakát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Tak tady jsem nedal ani těch 90 minut. To byl hnus. Reálně největší, ani nemůžu říct zklamání, protože prostě se na druhý díl těšit nedalo. První díl aspoň teda někam vedl, ale toto je úplně o ničem. Masturbace nad svým vlastním kontentem a ještě zpomaleně. První díl se dal přežít a byl alespoň na těch 60%. Toto doufám, že bude jenom a pouze klesat.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

Nechutně sugestivní a oku lahodící. Příběh twin peaks nabírá brutální obrátky a po hodně dlouhé odmlce mám strašnou chuť si za jeden den sjet celou další sérii. Skvělé tempo, brutální nápady a tak úchvatně se to teď najednou všechno spojuje dohromady, že prostě potřebuju další a další.

plakát

Erupce lásky (2022) 

Byť se to může zdát zvláštní, Erupce lásky je úplně jiný dokument, než je Rekviem za manžele krafftovy. Svým autorským pohledem totiž Werner Herzog zachoval a především gloryfikoval práci Kraftových, a to právě tím, že každý jeden snímek jaksi ztotožňoval to Mauricovo umělecké cítění a jeho práci jako celek. Dokument Sary Dosy je ale víceméně mainstreamové povídání o jejich životě a práci. Pár věcí krásně rozebírá do hloubky - konkrétně pak tedy jejich vztah - víceméně se avšak drží na uzdě a opakuje nepsaná klišé. Rozdíl pak tedy je hlavně ale v tom, co divák upřednostní a hlavně co uvidí. Ten kdo nebude chtít rozdíl vidět ho prostě neuvidí a hlavně tedy nepocítí.

Poslední hodnocení (1 201)

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

27.04.2024

Zkažená mládež (2007)

24.04.2024

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992)

20.04.2024

Erupce lásky (2022)

20.04.2024

Společnost mrtvých básníků (1989)

20.04.2024

Opičí muž (2024)

13.04.2024

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 4 (2017) (epizoda) (S01E04)

10.04.2024

Stíny v mlze - Královna majálesu (2024) (epizoda) (S02E01)

10.04.2024

Tancuj Matyldo (2023)

08.04.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

Top 10 pro rok 2023

1. Oppenheimer

Nolan a jeho biopický snímek. No, dopadl úžasně. 3 hodiny brutálního návalu informací ve stylu mistra režiséra Nolana je něco, co chce zažít každý cinefil. Mrzí mě, že jsem nestihl IMAX70mm - to teprve musela být bomba.

1. Anatomie d'une chute

Nejlépe vykonstruované soudní drama, které jsem kdy měl šanci vidět. Hned poté, co film skončil jsem měl pocit, jako bych viděl  "nadfilm". Tzv. Husí kůže, ztrnulost, paralýza a overthinking

------------Dospěl jsem k tomu, že tyto dva filmy, jsou na stejné úrovni, a proto se budou oba dva dělit o první místo, neb každý ve mně sice zanechal jiné pocity, ale oba dva miluju----------

3. Poor Things

Yorgova Bomba. Víc k tomu není třeba říct.

4. Red Rooms

Tohle je jeden z těch filmů, které už nikdy nikdo nechce vidět víckrát. Nikdy zde není vyloženě ukázáno nic, co by děti nemohly vidět,  ale scénaristicky nebo režijně, je to tak precizní, až mi z toho upadla pusa. Scéna s cosplayem je letošní kinematografický peak.

5. Past Lives 

Studio A24 mě pokouší. Půvabná debutová romance Celine Song působí tak autenticky a citlivě, až jsem z toho na měkko. Ono v tom hraje roli i osobní zapojení do příběhu..

6. Bastarden

Film jako takový, řádně využívá mnoha scénaristických klišé, ovšem oným vyprávěním, vizuálem a různými scenériemi, dělá film z jednoduchého, filmem silným a velice těžkým. Mělo to vše, co každý kinozážitek potřebuje. Český žižka oproti Bastardovi  - nula. A nejen nula. Víc, než nula.

7. Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio a mnoho dalších nám nadělují Indiánský počin, který se ovšem dlouho motá na jednom místě. Jinak by to byl dokonalý počin.

8. Úsvit

Asi nejoriginálnější český počin posledních let, který místý strádá, ovšem svým provedením uchvátí tak, jako svým ukončením. 

9 How to have a sex

Další ze skvělých artových debutů. Jen tak dále a budu tleskat nebo se stanu i věrným fanouškem.

10.Beau is afraid

Film jsem viděl dvakrát a stále je pro mě nevysvětlitelný

~~~~~~~~~~~~~ 

Ke konci bych chtěl říct, že do své top 5 počítám filmy, které vyšly v roce 2023 celosvětově a nebyly v roce 2022 oceněny ani nominovány jak oscarem, tak něčím jiným - jinak by zde byly snímky jako třeba Tár, Velryba, nebo Babylon