Reklama

Reklama

Ghislaine Maxwellová a její oběti

(seriál)
  • Velká Británie Ghislaine Maxwell: Life on Trial (více)
Velká Británie, 2022, 3x48 min

Obsahy(1)

Dáma v pozadí vyšla při vyšetřování zločinu zneužívání nezletilých dívek jako velice aktivní organizátorka. Co se odehrávalo na soukromém ostrově a co se dělo po zveřejněných svědectvích postižených? Přinášíme kompletní příběh... Odsouzený zloduch Jeffrey Epstein byl zřejmě ve věznici "popraven", aby se na světlo nedostalo více. A tak případ dcery magnáta Roberta Maxwella zaujal celý svět... Ghislaine Noelle Marion Maxwellová (25. prosince 1961) je bývalá britská společenská celebrita a odsouzená sexuální delikventka. V roce 2021 byla shledána vinnou z obchodování s nezletilými osobami za účelem sexuálního zneužívání a dalších trestných činů v souvislosti s trestním stíháním svého partnera, finančníka a posléze odsouzeného sexuálního delikventa Jeffreyho Epsteina. Ten ukončil svůj život ve věznici za podivných okolností. Maxwellová se narodila ve Francii, vyrůstala v Oxfordu. V 80. letech 20. století navštěvovala Balliol College v Oxfordu, poté se stala významnou členkou londýnské společenské scény. Pro svého otce Roberta Maxwella pracovala až do jeho smrti v roce 1991, kdy se přestěhovala do New Yorku, kde nadále žila jako příslušnice společenské smetánky a navázala vztah s Jeffreym Epsteinem. V roce 2012 založila neziskovou nadaci na ochranu oceánů. Poté, co v červenci 2019 vznesla prokuratura proti Epsteinovi obvinění z obchodování se sexem, oznámila organizace ve stejném měsíci ukončení činnosti. Maxwellová je naturalizovanou občankou USA a ponechala si francouzské i britské občanství.
Jeffrey Epstein se narodil v roce 1953 do židovské rodiny v newyorské čtvrti Brooklyn. Vyrostl na Coney Islandu. Od 90. let 20. století si spolu s růstem své firmy začal budovat několik nemovitostí. V roce 1992 koupil devítipatrovou budovu Birch Wathen Lenox School na newyorské Upper East Side a přestavěl ji na svou obrovskou rezidenci – největší na Manhattanu. Mezi jeho další nemovitosti patřila vila na floridské Palm Beach; ranč s 10 tisíci akry půdy s panským sídlem poblíž Stanley v Novém Mexiku, vlastnil i příhodný byt v Paříži či soukromý ostrov poblíž Saint Thomas na Amerických Panenských ostrovech, nazvaný Little Saint James, se zámečkem a budovami pro hosty. Přelom století byl též obdobím, kdy Epstein vystoupal mezi elitu a důvěrně se seznámil s různými celebritami a smetánkou nejen ze Spojených států. V té době měl vlastní letoun Boeing 727, kterým nalétal 600 hodin ročně, často s významnými hosty, jako britský princ Andrew, vévoda z Yorku, Kevin Spacey nebo Bill Clinton, se kterým podle letových záznamů cestoval 26×. Pro média si jeho Boeing vysloužil přezdívku „Lolita express“... Nabízíme vám strašidelný příběh. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pakobylka, která se přisála na predátora a přinášela mu oběti v podobě mladých holek. Dokument se soustředí na postavu Epsteinovy druhé ruky, dodavatelky, obdivovatelky a možná i milenky (ale tenhle jejich vztah jsem fakt nepochopila). Vykresluje velmi plasticky prostředí, ze kterého vzešla, a důvody, proč vzhlížela zrovna k takovému typu mužů. Ne, že by ji to omlouvalo. Ostatně, jako ani některé další vystupující v dokumentu – zejména hospodyně a správce Epsteinova doupěte na ostrově fakt působili „věrohodně“, když tvrdili, že oni teda fakt nikdy nic špatného neviděli, opravdu nikdy. A žádný holky nebrečely… No, možná jedna, dvě….  Zpět ke Ghislaine. Někdy mi připadalo, že lidé vzpomínky na ni upravují podle toho, co se ví dnes. Najednou to bylo, že si „vždycky“ všímali, že bylo „jasné, že“ atd. Prostě zpětné přehodnocování. I tak dokument přinesl obrázek ženy, která měla zdánlivě všechno, jenomže ve skutečnosti neměla nic, a přesto se toho zoufale a bez všech skrupulí držela. To vězení si zaslouží. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

spousta informací ze soukromí.Je zřejmé ze bohatí to nemají lehké.Mohou si cokoliv a kohokoliv koupit a ztrácejé pud sebezáchovy ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama