Reklama

Reklama

In the Land of Saints and Sinners

  • Austrálie In the Land of Saints and Sinners (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V írskom zapadákove oddychuje po celoživotných záťahoch čerstvo vyslúžilý zabijak. Je to však len nakrátko. Postupne sa ocitá v smrteľnej hre mačky s myšou s trojicou pomstychtivých protivníkov. Zisťuje, že na niektoré jeho staré hriechy sa nezabúda, že sa nedajú pochovať. (Biopler)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (42)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nudilo a skoro unudilo. Liam sa vrátil k írskym koreňom, veď sám už je starý koreň, je vo vlastnom prostredí, prízvuky boli ale lepšie od jeho oponentov a ani dobre nakamerované taiči výpady už neskryli, že on už môže byť naozaj len zabijakom so zbraňou, pretože motorika degraduje. U témy ako teroristická IRA som čakal nejaké väčšie zvraty a na akčný film trocha vyššie tempo. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Trajektorie kvality filmů Liama Neesona začala v posledních letech nebezpečně kopírovat něco, co zažíval třeba Nicolas Cage před takovými 10 – 15 lety. Naštěstí tady si Liam vzpomenul na své lepší časy. Genius loci irského pobřeží je tu jedinečný, má to příjemnou, jímavou hudbu, a i když je premisa se zabijákem v důchodu stokrát ohraná, díky přítomnosti IRA to celé získává zajímavý náboj. A i díky dialogům, které nejsou banální, brzo poznáte, že tohle není obyčejná spotřebka na jedno použití. Je to seriózní drama starosvětského střihu, přesně jak to mám rád.  Zařazení na festival v Benátkách se vůbec nedivím. __ PS: Spratek Jack Gleeson aka Joffrey Baratheon ze ´Hry o trůny´ tu byl výborný! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy táhnoucí se, ale stále stylová žánrovka a to už se Liam Neeson zařekl před lety, že už tyto akční vyvražďovačky hrát nebude, ale je to zkrátka už jeho trademark. Znovu asi neuvidím, ale jedno pokoukání docela fajn podívaná s rozverným Jackem Gleesononem, který jakoby si tu odskočil ze Sex Education po tom všem kralování. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svědomí v háji, semena raší, obětní stromky, paseku krášlí.“ Vidět Irsko a zemřít. Bohem políbenou zemi pokrývají věkem rozpraskané balvany a studená vřesoviště, prorostlá kořeny náboženské nesnášenlivosti a nasáklá krví nikdy nekončící vendety. Liam Neeson stárne, zraje a zahradniční. Dlouhá léta dělal z lidí stromy, na stará kolena by rád zkusil zasadit i semena lidskosti. OKÉNKO OTÁZEK: [][] Proč si dobrý člověk Bart McGuinness kope hrob, pod dozorem Finbara, dalšího dobrého člověka? Spořádaní obyvatelé Bantry i Glean Colm Cille by se divili. Ačkoli... možná by se sami chopili lopaty, však v tom žijí už po generace. Je adorování zabijáků cynismus par excellence nebo jen scenáristovo reflektování irské reality? A co obětní játra? Jestlipak Niamh Cusack, v další své roli starostlivé sousedky, nezapomněla na talíř pro skřítky? [][]Zabíjení mě baví, ale mám sen, odjet do Kalifornie,“ zasnil se juvenilní vrah Kevin, zatímco revolucionářka a teroristka z povolání Doireann snila o vítězství, tedy o Irsku plném stromů... zasazených nad hroby. Z morálního hlediska je celý happyend samozřejmě na přes hubu, ale film má IRA koule a moc fajn se u toho medituje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době koukatelná Neesonovka, která sice nemá moc čím překvapit, ale irský venkov výbušných sedmdesátých let jí sluší a Neeson se na domácí půdě viditelně cítí dobře. Ani nevadí že vlastně hraje opět to samé, protože scénář ho netlačí do žadné velké akce a díky tomu tak působí uvěřitelně…60% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa od marca 2022 v Írsku, primárne sa natáčalo v grófstve Donegal, a ďalšie natáčanie prebiehalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama