Reklama

Reklama

Sacudžin ken 2

  • Japonsko 殺人拳2 (více)

Recenze (11)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Pokračování Street Fightera už bohužel není tak dobré jako první díl. Jasně, akce je pořád skvělá, ale je jí méně. Méně času na plátně má i samotný Sonny Chiba, na jehož úkor dostávají prostor vedlejší postavy a bohužel i opravdu zbytečné a hlavně zbytečně dlouhého flasbacky z prvního snímku. Kromě toho jsem měl i problém s dějovou návazností některých scén. Tsurugiho návrat je tak o úroveň horší, přesto ale jeho zhlédnutí považuji za dobře strávený čas. Snad se třetí díl kvalitou vrátí ke svým kořenům. Jako divák v to dost doufám. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "Street Fightera" se bohužel vyznačuje naprosto nulovým dějem a neuvěřitelně odfláklým scénářem ... Ve filmech tohoto druhu to sice nebývá nijak zvlášť na škodu, ovšem tady je děj opravdu nula a chvílemi jsem ani nechápal, co mají jednotlivé scény a pasáže společného a jak podivně na sebe navazují. Na druhou stranu Sonny Chiba je zde opět v naprosto špičkové formě a opět řeže desítky, snad kompletně celou stovku nepřátel hlava nehlava. Naprosto úžasná je scéna v solárku! Osobně jsem měl dojem, že krve a "fatalit" ubylo, Tsurugi již není takový parchant, více se přesunul do polohy kladného hrdiny-mstitele. Ovšem je zde jedna fatalita a ta naprosto vystačí za všechny v prvním dílu!! To je opravdu bomba a nechápu, jak v roce 1974 mohli filmaři s něčím takovým přijít (i když u utrhnutých koulí v prvním díle jsem taky nevěřícně kroutil hlavou). Stejně jako u prvního dílu musím konstatovat, že tady jsou pokládány další základy moderních akčních a bojových filmů obecně. Některé scény objevující se v tomto filmu jsem viděl postupně v nespočet variantách v akčních filmech až do dnešní doby. Bohužel, příšerný scénář vadil tentokrát i mě, proto to není za plný počet. Ovšem akce si užijete až až ... ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

S môjho pohľadu podstatne slabšie ako prvá časť. Stále je to však dobrý akčný film s parádnym bojom na konci. Miešanie krimi a mafie mi evokovalo k Giallo Talianskym filmom. A to sa mi na tom nepáčilo. Celkové prekvapenie že sa s prvej časti vrátilo zopár kvalitných postáv ako ten majster Karate to nezachránilo. V podstate slušné pokračovanie , ale na prvú časť to nemá zďaleka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý pouliční bojovník se silně přiblížil hongkongské produkci té doby, jinými slovy Shaw Brothers hadra. Inscenované potyčky a izolované scénky marně se snažící navodit zdání dějové spojitosti, pro fanouška nic neodpustitelného, samosebou. Soubojů sice houšť, nicméně Tsurugimu trochu pohasla aura sráče a už si rozhodně neuzurpuje takovou pozornost, jak by bylo záhodno, prostě vyměkl a ani časté flashbacky k prvnímu dílu na tom nic nemění . Tam kde jednička sázela na vykreslené a rozmanité charaktery jeho soupeřů, dvojka volí buď hromadné mely s "nikdoži", případně rozličné chladné zbraně od tyčí po nunčaky, které však opět třímají oni nepamětihodní "nikdožové". Za pozornost stojí jen jeden, záporák se slavíkem místo hrtanu, starý známý Shikenbaru z prvního dílu, avšak i ten přihřívá tuhle vceku vlažnou akční polívčičku jen velmi jemně. Dočkal jsem se však i nějaké té krve a jedné vypečené chuťovčičky, a tak odpouštím i jednoho z nejsměšnějších mafiánských bossů, co jsem kdy viděl, a vyvěšuju vcelku spokojenou a nezávadnou trojku. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh doslova kopiruje prvy diel a celkovo film nema taky spad, styl a gradaciu, naviac, vo filme je pozitych mnoho zaberov z prveho filmu. Chvala bohu, Tsurugi je stale ten isty nekompromisny tvrdak, ktory kraca po ceste olemovanej mrtvolami. A veru tento krat ma co robit a mimo mnohych "radovych" grazlov sa mu do cesty postavia aj bojovnici specializovany na rozne bojove umenia. Potesi aj zaporak, ktory potom, ako mu Tsurugi v prvom dieli brutalnym sposobom znicil hlasivky, tu pouziva ony "hlasovy strojcek", co mu dava posobivu, diabolsku charizmu. Sice prostejsie avsak stale dobre pokracovanie s vrchovatou porciou "Sonny Chiba akcie" :) (7/10) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama