Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a mrtvý spolužák (E43)

(epizoda)
  • Francie Un échec de Maigret (více)

Ministr vnitra doporučuje Maigretově pozornosti jistého velmi vlivného muže. Jedná se o majitele mnoha řeznictví, bývalého Maigretova spolužáka, Ferdinanda Fumala. Už jako chlapec byl Fumal žalobník a všemi nenáviděný podrazák. A v tom se nezměnil. Fumal tvrdí, že mu někdo vyhrožuje v anonymních dopisech a žádá, aby mu policie poskytla ochranu. Vzápětí ale za Maigretem přichází Fumalova osobní sekretářka Luise Bourgeová s informací, že přistihla svého šéfa, jak si dopisy sám píše... Fumal se chová ke všem kolem sebe naprosto bezohledně. Právě teď přivedl na mizinu velkoobchodníka Gaillardena a nic na něj neplatí mužovy prosby, aby mu počkal se splátkami. Když je jednoho dne Fumal ve své pracovně zastřelen, nabízí se Maigretovi hned celá řada případných podezřelých... Motiv k vraždě by měl totiž kdekdo. I bratr paní Fumalové, opilec Emile Lantin, jemuž žena poskytuje tajně přístřeší v malé komoře v jejich obrovském domě. Záhy Maigret zjistí, že otce paní Fumalové dohnal její muž k sebevraždě a bratra přivedl na mizinu. Maigret kontaktuje i Fumalovu milenku, jistou Martinu Gillouxovou. Ta jediná snad proti Fumalovi nic neměla, přestože ji zavíral v domě, aby nemohla chodit ven a nezavdala mu případně důvod k žárlivosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady tentokrát plný počet. Jeden z nejlepších dílů s jednou z nejhnusnějších postav, jaká v tomhle seriálu kdy byla. Pro Maigreta poměrně osobní zápletka, herecký koncert, skvělá atmosféra. Tuhle sérii je prostě radost sledovat. 90%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svině svinutá dostala, co si zasloužila, po mrtvém nikdo netruchlí. Ale Maigert svědomitě vyšetřuje vraždu svého bývalého spolužáka. A jak se již mnohokráte slavnému komisaři přihodilo, viník je sice odhalen, leč není zatčen. C`est la vie. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka a herecké výkony. Nicméně se závěrem, nad kterým si musíte klást otázku, zda je výsledkem Maigretova osobního zadostiučinění, výsledkem toho že Maigret se staví nad zákon či zda se Maigret v tomto případě prostě zachoval svinsky. Bez ohledu na to, že lze mít pro něj pochopení lidsky, je výsledkem ztráta iluzí. No, i když je to jen literární postava. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama