Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a mrtvý spolužák (E43)

(epizoda)
  • Francie Un échec de Maigret (více)

Ministr vnitra doporučuje Maigretově pozornosti jistého velmi vlivného muže. Jedná se o majitele mnoha řeznictví, bývalého Maigretova spolužáka, Ferdinanda Fumala. Už jako chlapec byl Fumal žalobník a všemi nenáviděný podrazák. A v tom se nezměnil. Fumal tvrdí, že mu někdo vyhrožuje v anonymních dopisech a žádá, aby mu policie poskytla ochranu. Vzápětí ale za Maigretem přichází Fumalova osobní sekretářka Luise Bourgeová s informací, že přistihla svého šéfa, jak si dopisy sám píše... Fumal se chová ke všem kolem sebe naprosto bezohledně. Právě teď přivedl na mizinu velkoobchodníka Gaillardena a nic na něj neplatí mužovy prosby, aby mu počkal se splátkami. Když je jednoho dne Fumal ve své pracovně zastřelen, nabízí se Maigretovi hned celá řada případných podezřelých... Motiv k vraždě by měl totiž kdekdo. I bratr paní Fumalové, opilec Emile Lantin, jemuž žena poskytuje tajně přístřeší v malé komoře v jejich obrovském domě. Záhy Maigret zjistí, že otce paní Fumalové dohnal její muž k sebevraždě a bratra přivedl na mizinu. Maigret kontaktuje i Fumalovu milenku, jistou Martinu Gillouxovou. Ta jediná snad proti Fumalovi nic neměla, přestože ji zavíral v domě, aby nemohla chodit ven a nezavdala mu případně důvod k žárlivosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá detektivka a herecké výkony. Nicméně se závěrem, nad kterým si musíte klást otázku, zda je výsledkem Maigretova osobního zadostiučinění, výsledkem toho že Maigret se staví nad zákon či zda se Maigret v tomto případě prostě zachoval svinsky. Bez ohledu na to, že lze mít pro něj pochopení lidsky, je výsledkem ztráta iluzí. No, i když je to jen literární postava. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svině svinutá dostala, co si zasloužila, po mrtvém nikdo netruchlí. Ale Maigert svědomitě vyšetřuje vraždu svého bývalého spolužáka. A jak se již mnohokráte slavnému komisaři přihodilo, viník je sice odhalen, leč není zatčen. C`est la vie. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady tentokrát plný počet. Jeden z nejlepších dílů s jednou z nejhnusnějších postav, jaká v tomhle seriálu kdy byla. Pro Maigreta poměrně osobní zápletka, herecký koncert, skvělá atmosféra. Tuhle sérii je prostě radost sledovat. 90%. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama