Reklama

Reklama

Druhořadí

(festivalový název)
  • Německo The Ordinaries
Trailer

Obsahy(1)

Paula je zatím jen obyčejná vedlejší postava, brzy ji ale čekají závěrečné zkoušky ve škole pro hlavní postavy. Z ničeho nic jí však začne zlobit generátor emotivní hudby, a to je problém. Žádná hvězda se bez doprovodu burácivých smyčců a tklivého klavíru neobejde. Nikdo netuší, v čem by mohl být problém, a tak je dívka nucena začít pátrat sama. Vydává se nejen do minulosti své rodiny, ale i do světa na okraji, do světa vystřižených postav a pokoutních kšeftařů s ruchy… Film o tom, jaké je to žít ve filmu. Okouzlující óda na kinematografii, smršť nápadů a hravost v každém záběru. To vše jsou atributy snímku Druhořadí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Působivě inovativní zhmotnění filmových postav a postupů do vlastního ekosystému, ve kterém funguje přísný řád a kde se tvrdě vynucuje i jeho dodržování. Nejvíc mě asi bavilo objevovat ten svět, který je v mnoha ohledech neokoukaný a originální. Je to roztomilé, vtipné, v určitém smyslu i lehce interaktivní a v závěru krásně dojemné. [85%] [MFFKV 2022] ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Začalo to moc pěkně, design dystopické sci-fi prolnutý s parodií, která vztahuje filmovou formu a casting na reálný svět a jeho sociální rozvrstvení, je nápaditý a svěží. Pak ale radost z objevování dosud nepoznaného světa ustoupí neuvěřitelně infantilní a repetitivní snaze o cool meta koncept s unylým příběhem, v němž jedna scéna trvá subjektivně déle než cesta vlakem z Budějek do Brna. Místy problikne povedený vtip, ale jinak jde o film, který balanc mezi funkčním aranžmá svého světa a dynamikou vyprávění totálně nezvládá a ukrutně nudí. Většinu času jsem si raději cvrnkal do své akreditačky a počítal, kolikrát se za hodinu protočí – a tu další hodinu jsem se snažil rekord překonat... Nikdy bych nečekal, že mě ta nejnudnější zábava dle Seymoura Skinnera takhle zachrání. ()

Reklama

mh91 

všechny recenze uživatele

Už popis příběhu "film ve filmu, kde vedlejší postavy se snaží být hlavními" zní velmi zajímavě. Film má plno zajímavých a netradičních nápadů. Krásně vystavěný imaginární svět filmu. A zobrazení jednotlivých druhů postav je fakt suprový (např. nezrestaurovaná postava, hlavní postava muzikálu, vystřižená postava......). Prostě film plný nápadů, které v ostatních filmech zatím nebyly. Příběhově je to fakt zážitek. 85%. [KVIFF 2022] ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Jedinej film z Varů, o kterym už si skoro nic nepamatuju. Ta premisa je možná zajímavá, ale bylo to přesně tak chaotický a překombinovaný, jak jsem se obával, že z výslednýho dojmu nicmoc nezbylo. Nemam zrovna chuť ten film "studovat", nedejbože vidět vícekrát, aby mi to všechno zapadlo. Německá nová, nebo vlastně skoro jakákoliv, vlna mě totálně míjí. #kviff56 (50%) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisérka už na stejné téma natočila krátký film Mimo záběr. Škoda, že jsem ho neviděl. Takže budu hodnotit desetkrát delší útvar, který ukazuje, že z tohoto nápadu mohl být výborný krátký film, průměrný celovečerák či špatný seriál. Filmového fanouška tohle dílo samozřejmě od začátku zaujme, jenže netrvá dlouho, než se okouzlení vytratí. A dvě hodiny vydrží málokomu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama