Reklama

Reklama

Uklízečka měsíce

  • Belgie L'Employée du mois (více)

Obsahy(1)

Po téměř sedmnácti letech ve společnosti EcoClean se vzorná zaměstnankyně rozhodne požádat svého šéfa o první zvýšení platu, ale situace se jí vymkne z rukou. (Cinemax)

Recenze (7)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Námět zněl lákavě, ale celá ta komedie je taková nedopečená, či spíše odbytá: scénář zdaleka nevyužívá všech možností, které situace nabízela. O tom svědčí i podezřele krátká stopáž. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, v ktorej nespokojnosť a poníženie jednej pani sa vyústi (neminimálne na začiatku) v nechcenej vražde šéfa spoločnosti, kde pracuje. Príbeh, prípadne film, obsahuje zopár častí, ktoré spíš vedú do slepej uličky. Nevyrovnaná kvalita jednotlivých scén a vedenie niektorých častí príbehu nechala svoje stopy na filme. P.S.: Režisérsky debut Véronique Jadin. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Svižná, fungující komedie s řadou skvělých situací. Vytkla bych pouze trošku delší nudnější úvod, a vzhledem k perfektně rozjetému ději i poměrně krátkou stopáž. Pro mě neznámé herecké obsazení bylo dobré, hlavní hrdinky se skvěle doplňovaly. A ona těhotná policistka neměla chybu :D. S klidným svědomím mohu tuto komedii doporučit každému, kdo se chce po náročném a únavném dni v práci pobavit, a tak trochu si i představit možné řešení vašich pracovních problémů :D ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film má zřejmě poukázat na to, jak jsou belgické ženy diskriminované ze strany svých zaměstnavatelů. Domnívám se však, že téma tohoto filmového díla má obecnější charakter: vykořisťování člověka v kapitalismu, kde jde o to vyždímat ze zaměstnance co nejvíc práce za co nejnižší plat, aby měl kapitalista co nejvyšší zisk. A proč by ne, když si lidé nechají líbit skoro všechno? Ale ať už film pojednává o ženských právech nebo o třídním boji, naznačuje, co se může stát, když zaměstnavatel po svém zaměstnanci příliš dlouho a příliš bezohledně šlape. Člověk to prostě už nevydrží, naštve se a – copak udělá? Zabije kapitalistu? Ale kdepak. Kapitalistu hlavní hrdinka v životě neviděla, stejně jako ho patrně neviděl nikdo z nás; těch je na světě jenom pár desítek rodin. Tzv. podnikatelé pouze sbírají drobky. Žena zabije jednoho z nejnižších poskoků. Na spravení nálady jí to ovšem stačí. Tady se však děj teprve začne rozjíždět a zároveň i nabírat feministické grády. Je to film bez kladných hrdinů, ale koukat se na něj dá. Mimo jiné je tam k vidění uniforma pro těhotné policistky, o jejíž zavedení (aspoň v Belgii) se zasadila von Lejnová. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno