Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Když byla Sarasa malá dívenka, tak její rodiče zabili banditi a děvčátko skončilo v sirotčinci. Už tehdy se Sarasa rozhodla, že bude pilně studovat a jednoho dne si stejně jako její rodiče otevře vlastní obchod. Jako nejlepší možnost se ukázala alchymistická dílna, protože na královskou akademii pro alchymisty přijímají i děti z obyčejných rodin včetně sirotků. Tak strávila Sarasa pět let studiem na královské alchymistické akademii, neměla žádné kamarády, veškerý svůj volný čas věnovala buď studiu anebo práci, aby si při škole vydělala nějaké peníze. Nejblíž jí v té době byla Ofélia Milis, uznávaná a významná alchymistka, která vzala Sarasu k sobě do učení. Nyní však dívka konečně splnila závěrečné zkoušky a může se vydat vlastní cestou.
I když Sarasa odmítla Oféliinu nabídku, aby pokračovala v učení v jejím obchodě, stejně se nakonec nechala vmanévrovat do nákupu malého obchodu kdesi u hranic království. Její nový krám se sice nachází v zapadlé vesnici, ale všude kolem je les a příroda, plné cenných alchymistických ingrediencí, a přestože je samotný obchůdek zanedbaná stará ruina, tak se Sarasa nevzdává, alespoň bude mít hned od začátku co dělat. Navíc se postupně seznamuje s místními obyvateli, potkává první opravdové kamarádky a díky své píli a talentu se možná i jednou stane tou nejlepší alchymistkou v celém království… (Jeoffrey)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Management of a Novice Alchemist je takové docela pohodové a sympatické fantasy slice of life o holčině, která si otevře krámek kdesi v zapadlé vesnici, kde lišky dávají dobrou noc, tady konečně potká nějaké ty kamarádky a vyřeší pár ne moc dramatických problémů. Vše si plyne až příliš poklidně, nic zásadního se tu vlastně nestane, nebo spíš když už se něco stane, tak je to podáno a vyřešeno tak, že máte dojem, že se nic důležitého neudálo. Podobné je to i s charaktery, na jednu stranu jsou docela fajn, ale rozhodně to nejsou nějak komplikované nebo zajímavé postavy, není na nich asi vůbec nic, díky čemu by na mě působili nějak zapamatovatelně. A tohle je asi i problém celého seriálu, sice se na něj docela dobře dívá, animace je fajn, hudba taky ujde, ale není tu nic, o čem byste měli potřebu někomu nějak extra vyprávět a je obrovská šance, že za týden si na Sarasu a spol. prostě ani nevzpomenete. Takže ucházející večerníček, kde není žádné velké drama (o nikoho a o nic se nebojíte), žádná příliš zajímavá nebo složitější zápletka, nějaká výrazná dávka originality – prostě takový OK průtokový seriál co příliš neurazí, ovšem potěší jen mírně… 5,5/10 ()

Skeewe 

všechny recenze uživatele

Sice jsem byl trochu skeptický ohledně anime příběhu kde hraje hlavní roli alchymie, většinou jsou ve fantasy čarodějivé a alchymisté jsou jen takový zkrachovalci co neumí nic. Naštěstí už první díl mě vyvedl z omylu. Příběh má chytlavý vývoj a děj nestagnuje. Hlavní postava je dost sympatická a nemám problém jí držet palce. Dokonce i v situacích, kdy je dost OP je vidět, že jde o její snahu a reálně vysvětlené schopnosti. Svět tady je dobře vykreslený, včetně různých problémů a problematických lidí včetně zápletek s nimiž se musí vypořádat. Jistě, někomu to příjde moc dětské, ale raději se znova podívám na tento klidnější fantasy svět, než na něco kde jen lítá krev a vnitřnosti při nekončících intrikách. (na to mi stačí zprávy na Nově) Jedna z hvězdiček je určitě za hudbu, pokud někde seženu soundtrack, budu rád. Často se nevidí aby si v obyčejném anime dali tolik práce s prokladem hudby a sladěním s probíhajícím dějem a emocemi postav, díky. Nevadilo by mi ani pokračování a rozhodně mi nevadí vidět znovu. ()

Reklama

Reklama

Reklama