Reklama

Reklama

Na konci světa

(seriál)
  • USA Edge of the Earth
Trailer
USA, 2022, 3 h 45 min (Minutáž: 51–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

HBO a Teton Gravity Research představují čtyřdílný dokumentární seriál o světoznámých sportovcích, kteří se pokoušejí o nevídané výkony na odlehlých, úchvatných a často zrádných místech po celém světě. V každé hodinové epizodě se představí jiná skupina odvážlivců - lyžaři, snowboardisté, kajakáři, horolezci a surfaři - kteří překonávají hranice lidských možností a zvažují, zda jejich úsilí stojí za riziko. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Expert na dokumenty nejsem, ale tento jsem si užil. Díky parádním záběrům na krajinu ani nevadí, že díly mají téměř hodinu. Vždy to sice trvá déle než se vrhne na akci a hodně za to může špatné počasí, ale aspoň je vidět, že je třeba počítat se vším. Hodně se zde seznamujeme s profesionálními sportovci, kde je vždy kousek z jejich historie a hodně se zde povídá o každé části trasy, aby byl divák v obraze o každém úseku. Nejslabší mi přišel poslední díl na vlnách, který toho nemá moc co nabídnout a není z toho cítit to nebezpečí jako u ostatních, ale to samozřejmě nejde porovnávat, každý sport je v něčem odlišný. Celkově mohu doporučit na zkouknutí. ()

MrKlobouk 

všechny recenze uživatele

Má to moc hezkou kameru ( 1. a 3. díl), ale poslouchat se to fakt nedá. Jako kdyby se produkční tým bál že se divák bude nudit a proto chtěli skoro každou minutu vyplnit povídáním, zejména pocity hlavních protagonistů, bez další korektury. Tím se sklouzne k povrchnímu klišé, které otravuje a ruší krásný vizuál. Takhle se novodobé dokumenty už nedělají. Místo aby to navázalo na tvorbu Joshe Lowella a Petera Mortimera (např. serie Reel Rock) a obecně party okolo Sender filmu nebo čehokoliv, v čem se objeví Sean Villaneuva ODrisscol a Nico Favresse (např. Notes from the Wall), připomnělo mi to Onekotan od Red Bullu - nádherná ukázka, co se stane, když máte prachy, ale jinak je všechno, úplně všechno, špatně. Radši si pusťte jakýkoliv kraťas z produkce Patagonie, Black Diamondu, Arcteryxu nebo TNF na youtube, uděláte líp. Lepší vynechat na HBO české titulky, přišly mi v některých chvílích špatné, nebo spíš zavádějící - po terminologické stránce. ()

Reklama

Galerie (23)

Reklama

Reklama