Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlapec Juan (Óscar Martín) se v lese stane svědkem útoku skupiny Lorenza el Quinta na tajemného mnicha, kterému se po zabití několika útočníků podaří uprchnout a uchýlí se na zámek, kde chlapec žije se svou matkou – hraběnkou doňou Carlotou (Carmen Sevilla) – a její sestrou Beatriz (Sandra Mozarowsky). Jejich služebná Basilisa (Nadiuska) přivolá Satana, aby jejího syna zbavil nemoci, ale k tomu musí zlo přenést na nevinnou duši – a vybere si duši Beatriz. Mladá žena se stane obětí posedlosti, z níž všichni viní mnicha. (JasonCZ)

(více)

Recenze (2)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

S úvodní scénou v lese s přepadením ze strany podivné sekty vybudí film dojem, že se od prvních minut plně rozjede, a posledních 20 minut se pak odehraje ve střetu s tou samou sektou dosti strhující „home invasion“, trošku evokující i Peckinpahovy Strašáky, jen zde v kulisách historické vesnice se zámkem. Ten zbytek mezi tím vykresluje postavy a prostředí tohoto zámku, kam se před zlomyslnou bizarní sektou ukryje i prchající mnich, ale i přes několik slibných motivů, propracovanou výtvarnou stránku a působivý ústřední hudební motiv mě tohle zdlouhavé a často značně odtažitě rozehrané „mezidění“ příliš nevtáhlo. I v tomhle mezidění se sice najde pár horrorových či jinak znepokojivých momentů, ale ty jsou podány tak, že v té odtažité atmosféře na mě pusobily spíše otravně, než efektně. Mimo závěrečnou třetinu, scén s José Sacristánem a pár silnějších záblesků dramatu kolem postav mnicha a vyrůstajícího kluka, jsem z tohoto Suárezova filmu neměl zrovna nejlepší dojem, i když vygradované akční finále ho nadmíru pozvedlo. [65%] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

V lesích banda napadne tajemného faráře, který se ukryl v sídle se svou matkou-hraběnkou a její sestrou Beatriz. Služka Basilisa žádá satana, aby osvobodil jejího syna od nezvratné choroby, ale zlo musí být přeneseno do nevinné dívky, takže si vybere Beatriz....Temné drama o posedlosti, ke konci řádění divných charakterů. ()

Reklama

Reklama