Reklama

Reklama

Teletubbies

(seriál)
  • Velká Británie Teletubbies

Obsahy(1)

Kouzelný větrník se roztáčí, v TELETUBBYLANDU začíná nový den a čtyři hravé kamarády čekají další dobrodružství a příhody. Fialový Tinky Winky je největší, zelený Dipsy má nejraději černobílý klobouk, žlutá LaaLaa si nejraději hraje s balonem a nejmenší Po, žijí za horami v tajemné zemi, kde se může stát cokoli... TELETUBBIES mají rádi tanec a velmi milují jeden druhého. A dětri budou tyto báječné postavičky také milovat. TELETUBBIES jsou mezníkem v předškolním programu, speciálně navrženém pro malé děti, aby jim pomohl s koordinací zraku a sluchu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (794)

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Hloupější pořad pro děti snad ani neexistuje. Vymývání mozků prostřednictvím vize do budoucnosti z devadesátých let - ekologické domy či co to je. Hloupě se chechtající slunko, kterému je nyní asi 16 let a na svou "hvězdnou" kariéru si raději ani nepamatuje. Hloupoučké výlevy tupounků s anténkami místo mozku - pó udělá bobek pó udělá bobek... Když jsem sledovala nedopatřením tuhle hloupost tak jsem cítila jak mi mizí inteligenční kvocienty. ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté a nepřekonatelné dno dětské televizní zábavy. Kdybych si ještě cintal na košili a kadil do plínek, možná by se mi to líbilo, to nepopřu. Ale každé dítě, které už ví, že se dá televize i vypnout, by už při úvodní znělce mělo právě tohle učinit. Bohužel se tomu tak neděje a čtyři dementní barevní kamarádi tak mohou znovu a znovu likvidovat další a další mozkové buňky našich potomků spolehlivěji, než to u nás dospěláků dělá alkohol. Seriál postavený na čtyřech pazvucích prostě boří všechny bariéry a vůbec bych se nedivil, kdyby se z dětí, často sledujících tuhle "úžasnost" staly časem jen blekotající individua, chovající se právě tak, jako ti čtyři nablblí mimozemšťani, případně konající veškeré své potřeby taky do plínek. Jsem pro úplný zákaz veřejné produkce podobných kravin. DOPLNĚNO V R. 2009: I náš tříletý syn se na Teletubbies podíval s lehkou nedůvěrou a podruhé je již pustit nechtěl... ()

Reklama

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se jednou začas nechám ukecat a dobrovolně „mučit“ nějakou tou pitchovinou, jo sázka je sázka. Někdy to odnesu nějakým tím romanťákem, jindy přijde na řadu kokotina určená děckám, nebo nějaká céčková komedie a tohle byla vážně neskutečná sračka…Ve své době jsem tohle míjel bez povšimnutí (pamatuju si jen tu parodii v Tele Tele), nicméně mí vykutálení přátelé měli pár dílů nahraných pro děcka a tak jsem při společně tráveném víkendu kývl, že to risknu – no vydržel jsem tupě zírat asi na tři-čtyři a půl dílu a nechápu, jak tohle může vůbec někdo pouštět dětem a nebýt za ten výplach mozku soudně stíhán. Ty vole ty čtyři kreatury, otřesná melodie – čistý masochismus – musel jsem to spláchnout pár pivkama a rumíkem, abych z toho neměl doživotní následky… ()

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Ve všem souhlasím s Turiecem. Zřejmě jsou všichni tady natolik ignorantní, že nepochopí, že tento pořad je určen pro 2-leté děti, které se proboha učí mluvit! Přece nebudete svoje dítě zatěžovat nějakými pohádkami s propracovaným dějem, když rozumí jen pár slovům?! Všichni, co tomu dávají odpad, se na to vůbec nemají koukat, protože to nebylo natočeno pro ně. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Teletubbies nepovažujem za rozprávku. Je to skôr vzdelávací program. Je to však určené pre tie najmenšie dvoj- až troj-ročné deti. Takže je samozrejmé, že to nie je pre dospelých a tí by to (až na výnimky) ani nepozerali. Ako väčšina vecí, pod ktorými je podpísaná BBC sú Teletubbies urobené účelne a na úrovni. Tentoraz je tá úroveň určená pre malé deti. A účelné je teda aj poskakovanie a opakovanie. To je totiž to, čo je pre malé deti prirodzené. Tvorbe postavičiek predchádzali 2-ročné prípravy a sledovanie správania detí a toho ako sa učia. Tomu je prispôsobené všetko od farieb a hudby až po slovný a pohybový prejav. A malo by to byť o tom, čo deti zaujíma. Tvorcovia podľa vlastných slov pri výrobe pozorovali reakcie detí, ktoré sledovali Teletubbies, aby sa uistili, či to urobili dobre. Svojim spôsobom boli deti spolutvorcami Teletubbies a zrejme preto sú medzi nimi také populárne. Otázkou zostáva, či lokalizované verzie (slovenská a česká) dabingové firmy nejakým spôsobom konzultovali s logopédmi. Isté je však to, že práve opakovanie jednoduchých, pre nás dospelých prihlúplych, fráz je to čo deti ovplyvňuje. Ako ste sa učili rozprávať vy? Opakovaním! Samozrejme, že vychovávať majú v prvom rade rodičia, a nie TV ako "odkladací priestor", ale napríklad farby sa dajú učiť aj na "barevních pitomcích". Hodnotenie 5 si to možno nezaslúži, ale nedávam ho za seba, ale za svoju dcéru, ktorej sa to veľmi páči a trochu tým vyrovnávam nepriazeň dospelých. Apropo aj vďaka Teletubbies sa moja dcéra naučila vyslovovať jednu z najťažších hlások - L. Vďaka Ti Lála. Už nevie povedať len asi najťažšie - R. Takže ak niekde dávajú TeRetubbies, v ktorom vystupuje Rára, dajte mi vedieť. PS: Ja považujem Pokémonov za ďaleko škodlivejších a "kartóny" typu Tom a Jerry, kde je jediným zmyslom rozbiť druhému hlavu kladivom by som dieťaťu nikdy nedovolil pozerať. Nech žijú staré dobré rozprávky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (20)

  • Po prvých epizódach Teletubbies chodili sťažnosti od rodičov na ich strašidelný výzor, desivé zvuky a hrôzostrašné pokriky. Cieľová skupina škôlkárov pri nich trpela pocitmi úzkosti, preto sa filmári rozhodli pretočiť hororové sekvencie tak, že do deja zakomponovali vtipné zvukové efekty a dialógy prepísali tak, aby vyzneli ako priateľské doberanie. (Raccoon.city)
  • Nikky Smedley (Laa-Laa) sa k úlohe v seriáli dostala vďaka inzerátu v novinách. (Raccoon.city)
  • V katolickém Polsku byl seriál vyšetřován pro údajnou propagaci homosexuality. (Zodiak455)

Reklama

Reklama