Reklama

Reklama

Vikingové: Vzestup a pád

(seriál)
  • Velká Británie Vikings: The Rise and Fall
Velká Británie, 2022, 4 h 24 min (Minutáž: 44 min)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jejich moc v průběhu 300letého rozkvětu rostla a svět byl svědkem nelítostného rozpínání vikinských území. Vikingové se pouštěli do válek a nájezdů vedených z moře a prosluli svou krutostí a vlastním morálním kodexem. Šíření jejich vlivu bylo doprovázeno krveprolitím a z těchto mužů ze severu se tak brzy stal nejobávanější lid v dějinách. Jejich příběh byl však vždy vyprávěn jednostranně z pohledu jejich křesťanských obětí. Nyní na základě detailního zkoumání mýtů a ság a díky analýze bioarcheologických nálezů můžeme zjistit, kdo Vikingové skutečně byli. (National Geographic)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnosti o Vikingoch, podrobnosti aj toho, čo sme videli v známom seriáli Vikingovia. Objavujú sa tu tie isté mená ako Ragnar, Harald, Ivar či Floki, ale dáva sa tomu šmrnc reality. Postupne seriál skĺzava do čoraz väčšej odbornosti a bežného diváka môže začať nudiť, nakoľko sa tu objavuje stále menej pikošiek či zaujímavostí. Dokument je vecný, ide do hĺbky v konkrétnych témach, ale nepokryje absolútne všetko. Každopádne nie je len vernou kópiou dokumentov, ktoré sme o Vikingoch už videli. ()

Reklama

Joachim36 

všechny recenze uživatele

Takhle si představuji dobře udělaný dokument. Je to tak akorát podrobné, aby se v tom člověk neztratil, přitom dost akurátní a dokumentární zkratka tak příjemně kopíruje naše současné poznání o těchto Seveřanech. Občas jsem si říkal, že některé infografiky mohly být o něco lepší, ale to je asi jediné negativum, které mě napadá. ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument, nicméně pokud se o danou dobu, podobně jako já, také zajímáte, nic moc nového se nedovíte. Některé informace nejsou dost konkrétní a některé hrané scény se opakují. Beru to ale jako skvěle ucelený odrazový můstek pro případné zájemce. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama