Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Špionážní melodrama o odvážné americké špionce v Berlíně za 2. světové války a o její lásce ke svému velícímu důstojníkovi. V jednotlivých obrazech a pasážích vcelku zajímavé a poutavé, jako celek to ale ztrácí na důvěryhodnosti a věrohodnosti. Michael Douglas ani Melanie Griffith (ta už vůbec) nepatří k mým hereckým favoritům, ale tady si spolu docela sedli a fungovali výborně. Nic nelze námítnout ani k řemeslnému zpracování. Problém je hlavně ve scénáři, když se hlavní hrdince několikrát podaří z vypjatých a zdánlivě bezvýchodných situací vklouznout pomocí těžce uvěřitelných dějových kombinací a vše korunuje absurdní závěr u švýcarské hranice. Slabý průměr. 55 %. ()

jurajpower odpad!

všechny recenze uživatele

Toľko tragédie vo vojnových rokoch, toľko pohnutých osudov a ONI si musia vymyslieť skoro všetko a natlačiť to do 127 minút. Musí to byť Thriller / Drama / Romantický / Vojnový / a samozrejme s dobrým koncom vyšponovaným do posledných sekúnd so šľahačkou a čerešničkou na konci. Musím uznať, že v roku 1988, ak by to dovtedy stihli natočiť, by som to pozrel aj na čiernobielom televízore a s poľským dabingom. Bol by som vo vytržení, no na rok 1992 je to námet bez reálneho podkladu a smutný dozvuk studenej vojny. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Výborne natočená vojnová špionážna dráma s perfektnou produkciou a hviezdnym obsadením. Michael Douglas a Melanie Griffith v hlavných úlohách sú zárukou bezchybných hereckých výkonov a Liam Neeson tu zrejme zložil skúšku na rolu v Schindlerovom zozname. Príbeh americkej špiónky snažiacej sa zachrániť svojich príbuzných v Berlíne a získať polohu tajnej továrne, v ktorej vyvíjajú rakety. Atmosféra sa výborne stupňuje, takže o napätie nie je núdza. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V jádru naprosto jednoduchý příběh v interesantním kabátku s nádechem let čtyřicátých zaujme strhujícím hereckým výkonem oficíra Douglase a hubaté překladatelky Melanie Griffith stejně tak, jako naprosto neosobním pohledem na několikaletý válečný konflikt, který změnil celý svět. Naprosto civilní, naprosto realistické co se faktů a prostředí týče. V závěru je story lehce uslzená a přespříliš romantická, ale jinak se to pravděpodobně zakončit nedalo. Několik scén je napínavých a nesmírně působivých - především pak Melanie Griffith behind enemy lines. Celá tato část snímku se dá zhltnout víceméně jedním dechem, stejně jako strhující závěr, který tak brutálně zkazila ona otřesně okatá a tak důležitá bíla čára. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná válečná špiónská romance, jejímiž největšími klady jsou zvučná jména, nikoliv už výkony jejich nositelů. Některé momenty slušně napínavé, ale jelikož tušíte jak to skončí, nebere vás to ani zdaleka tolik jako by mohlo, nemluvě o tom, že právě vzhledem k obsahu je to přehnaně dlouhé. Je to takové slušně odvedené řemeslo na dnešní poměry spíše televizního formátu a já hodně váhám mezi padesáti a šedesáti procenty. Ale jo, za Joely Richardson dám 60% a zase zopakuju, že pro role z této doby se narodila:) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama