Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o přátelství, lásce a slávě je vyprávěním o čtyřiadvacetiletém Kristofferovi, který se živí instalováním billboardů. Poklidný život bezstarostného mladíka se však změní v okamžiku, kdy se jeho přítelkyně Elisabeth rozhodne, že spíš než po jeho boku by se jí dařilo s vlastním šéfem, a opustí ho. Kristofferovi se jeho malý, bezpečný svět rázem rozpadne na kusy. Začne si připadat jako beznadějný outsider. Jednoho dne se ovšem jeho videodeníky náhodou dostanou do ruky televizního producenta stanice TV2, který má na starosti i populární show Karsten Tonight. O několik týdnů později je už Kristofferův život veřejným tajemstvím: televizní diváci se ovšem baví nejen jeho každodenními drobnými příhodami, ale i osudy jeho přátel - jeho nejlepšího přítele Geira a počítačového designéra Stiga Ingeho Kristofferova budoucnost najednou vypadá růžově - všichni se o něj zajímají a usilují o jeho přízeň. Hvězda televizního byznysu má ovšem jeden velký problém: kamarádi se od něj začínají odvracet. Ví, že je musí získat za každou cenu zpátky - ale jak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná, severská komická oddychovka s romantickým nádychom. Dráma tu síce hrala len druhé husle, no i tak sa tu našlo pár scén, ktoré situáciu okolo jednotlivých postáv dokázali pekne pocitovo vyhrotiť. Mám na mysli hlavne postavu Stiga Ingeho. Škoda, že sa tu tomu jeho problému nevenovali trocha viac do hĺbky. Celkovo však veľká spokojnosť, tieto romantické príbehy o priateľstve a láske idú severanom veľmi dobre. 70/100 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchý stejně jako celý tenhle film. Kdyby nešlo o film ze severské produkce, ale americké, asi by bylo složité se ztotožnit s hrdiny. Tady jsou ale hrdinové stejní jako u nás v Čechách, mají stejné problémy a žijí obdobné životy. I my v Čechách někdy musíme volit mezi přáteli a kariérou, dvěmi ženami nebo mezi svými osobními cíli a neočekávanými následky činů z minula. Přijetí osobní zodpovědnosti za sebe i za své okolí, tradiční hodnoty jako je přátelství a láska, to je oč tu běží. Je tu možná spousta klišé, kterým se na Severu říká mainstream, ale u nás v Čechách, kde frčí spíš zámořský styl emocí, tyto klišé fungují skvěle. Film mne strhl a stal jsem se nadšeným fanouškem Kristofera a jeho party, a nevadil mi závěrečný happy end, který v případě mnha příběhů znechutí. Skvělá zábava, mnoho k zamyšlení, užil jsem si to. Jak lepič plakátů ke štěstí přišel... ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená komedie s prvky dramatu. Bavil jsem se, i když v druhé polovině je tu několik zbytečných momentů a hluchých míst a ten závěr byl na mě až příliš... Nápad ovšem dobrý, příběh taktéž (až na zmíněné) celkem fajn a stejně tak herci sympatičtí, své role nekazící. Celkově má ovšem Morten Tyldum povedenější filmy. 55% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Ač v některých pasážích příliš melodramatické a notně šustící papírem, tak o to více pak uvěřitelnější v rámci vybudování jakéhosi filmového uzavřeného světa. Jeden ze snímků v níž se skloubí osobní prožitky s plynulým vyprávěním a divák si odnáší přesně to, co uzná za vhodné. Díky silné zpětné vazbě silně nadhodnocuji. Pro ty, kteří mají náladu něco změnit je to za plný počet, pro všechny ostatní či ty co si chtějí jen zavzpomínat na mladá léta bude šedesátka stačit. Záležitost která nakopne... ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Počáteční rozpaky vydržely možná i déle než hodinu. Potom se to trochu rozjelo, konečně se začalo něco dít a já už jsem nemusel tolik myslet na to, že je to o lidech bez mozku i bez charismatu, ten dlouho očekávaný, vymodlený děj jim nějaké, byť minimální charisma dodal, ale ten mozek mi tam chybel pořád, a já jsem se utvrdil v tom, že prostě nechci ztrácet čas hloupými filmy o hloupých lidech. A tohle byl jeden z nich. Bohužel pro mě. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Snímek získal napříč světovými festivaly celkem 6 nominací a 6 výher různých ocenění, převážně za režii, např. v Karlových Varech 2003 nominaci na cenu Crystal Globe a výhru Audience Award - obojí pro režiséra Mortena Tylduma. (Roman.Ticka)
  • Film se natáčel v Oslu v Norsku. (rafix)
  • Fim měl premiéru v Norsku dne 29. srpna 2003, naposledy pak byl v kinech uveden v Oslu 19. února 2004, tedy nezvyklých, dlouhých 6 měsíců. (rafix)

Reklama

Reklama