Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Surealistický animovaný sci-fi seriál rozpráva príbeh o nástrahách, ktoré čakajú na prieskumníkov neznámych planét v ďalekom vesmíre. Po núdzovej evakuácií poškodenej medzihviezdnej nákladnej lode Demeter uviazne preživšia posádka na neprebádanej planéte Vesta. Planéta prekypuje životom. Je obývaná prekrásnou flórou a rozmanitou faunou. Avšak aká je krásna, taká je nebezpečná, nevyspytateľná a krvilačná. Podarí sa stroskotancom prežiť dostatočne dlho, kým nájdu spôsob na cestu domov alebo pokým budú zachránení? (Kwaichi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Yuri69 

všechny recenze uživatele

Animovaný gejzír psychedelické fauny a flóry, kde nebezpečí číhá na každém kroku. Děj skáče mezí osudy několika vesmírných trosečníků, kteří se jednoduše chtějí dostat zpět na svoji loď. Animace i dabing jsou výborné, stejně tak ztvárnění strachu a zakoušeného utrpení postav. Horší už je to s tempem vyprávění - někdy díl uteče jako nic, ale někdy se až příliš uvázne v opájení se sebou samým. Navíc, občas jsem měl pocit, že ony organizmy jsou až přehnaně "mrchožroutské"... ()

Seffi 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic nalhávat, dnešní kreativita režisérů a scénáristů jde ke dnu a kdyby tohle bylo točené s opravdovými herci, tak by to byla totální předražená sračka a ještě by tam půlka věcí chyběla, protože by to neuměli natočit. Je dobře, že Scavengers Reign jsou animovaní, protože při animaci si můžete nakreslit doslova všechno co vás napadne a jste limitováni pouze svou fantazií. Naštěstí autorům fantazie nechyběla. A dokonce nechyběl ani rozum. Postupně jste seznamováni s cizí planetou, kam dopadne v záchranných modulech hrstka posádky z vesmírné lodi. Ekosystémy planety jsou hodně promyšlené. Potravinový řetězec funguje, nic se neděje jen tak a všechno do sebe zapadá. Začíná boj o přežití. Vyhraje příroda nebo člověk? Jsem hrozně rád, že aspoň jednou za čas vzniknou takové sci-fi kousky vybočující z dnešního kinematografického mainstreamu IQ50. Hodnocení první série: 90% ()

Reklama

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to mě teda strašně štvalo. Chování postav postrádá základní prvky racionality. Planeta překypuje životem, ale přišlo mi to jako by se naši hrdinové procházeli v zoo. Často podnikají vyloženě riskantní akce, které nedávají moc smysl a něktré momenty jsou už vyloženě za mojí hranou tolerance. Kouká se na to celkem dobře, ale nazývat to hardcore scifi, které se vyhýbá klišé, tak to určitě ne. Trochu klišé je asi potřeba, aby byla zachována určitá uvěřitelnost a reálnost příběhu a prostředí. Fanouškúm hardcore scifi doporučuji raději nějaké povedené anime. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ta atmosféra neustálého strachu o život byla po celou dobu velmi hmatatelná. Hrátky z mimozemskou přírodou fenomenální. Animace skvělá. Postavy dobře napsané a zahrané. Malou výtku bych měl k ději, kdy to někdy trošku skřípalo, hlavně linka s Kamenem byla moc na sílu, aby tam prostě byla nějaká ultimátní hrozba. A taky se mi úplně nelíbila hudba, ne že by byla vyloženě špatná, ale poslouchat 5 hodin neustále dokola 5 tónů z piana je trošku na palici, prostě se to už někde v půlce ohrálo. Jinak ale spokojenost. 80 % ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

ak som práve dopozeral Scavengers Reign a ani moc neviem, ako mám podať daľej to, čo som videl - nevueriteľná audiovizuálna smršť nápadov v hardcore sci-fi kabáte o stroskotancoch na cudzej planéte. Mnohé veci sú len naznačené, a to stačí. Dozviete sa všetko podstatné a i keď tam bolo pár maličkostí, čo sa dali povedať inak/lepšie, tak sa jedná o kvalitne odrozprávaný príbeh a už teraz som zvedavý na chystanú druhú sériu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • V roce 2016 tvůrci vytvořili pro Adult Film krátký 8minutový film bez dialogu o planetě a jejich mimozemských obyvatelích. Na jeho základě pak vytvořili pilot pro Scavenger Reign, po jehož zhlédnutí si HBO objednalo celou sérii. (272827)
  • Seriál byl inspirován francouzskou sci-fi sérii komiksů „The Worlds of Aldebaran“. (MnamBuchta)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama