Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (5)

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkné, i když v mnohém dozajista diskutabilní. Moderní (až příliš) zpracování Rámájany bralo inspiraci z animované verze a zařadilo se mezi nejnákladnější indické filmy v historii, ale v návštěvnosti i ohlasech se mu příliš nedařilo (Indy chápu). První půle a její snově překrásný vizuál, emoce ve spojení s výbornou doprovodnou hudbou (nahrávalo se v Praze) mi zcela učarovala. Ve druhé nebude pro slunce místo a jde se do kruté řežby. Tam bych již výhrady měl větší. Zpracování Lanky se mi nepozdávalo. Takový podivně nesourodý mix všeho možného. Tempo pomalejší a příběh i postavy se vyčerpávaly, ale bitva mi to vynahradila. Je to jiné, a tak to i beru. Hudbu i písně (bez tanců) chválím. Pět slabších hvězd. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásný počin, jehož děj by se dal shrnout do jednoho odstavce. V rámci žánru by stačilo zkrátit o 30 minut patosu a byla by to lahůdka. Krásná hudba, dialogy nablblé. Za mne 55%. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Ultra zpomalené kráčení bahnem, i v metaforickém i v doslovném duchu. Brada jde u tohohle opravdu ne dolů, ale až někam do sklepa. Chudáci, co na to šli do kina, vydržet 3 hodiny téhle umělohmotné nudy, to chce opravdu nekonečně silnou vůli. Snad jedině scéna, v níž Raavan – alias padouch = muslimák – hrábne do strun, jde shlédnout bez přetočení, zbytek nestojí ani za zlámanou, opocenou a vládou dotovanou rupku. Zajímavé ale je, že se Strana rozhodla začít diskreditovat také Šivu. Raavan k němu má očividně blízko, sám ho vzývá, a na konci nosí i Šivův trojzubec. Vypadá to, že se jižní Indie taky dostala na seznam „ne(v)hodných“. ()

MarekTulen 

všechny recenze uživatele

Film mě na první pohled dost zaujal, ať už hlavní postavou, visuálem nebo Adipurushem. Co se týče soundtracku, ten tu je vynikající a do jednotlivých úseků neskutečně sedl. To samé bych řekl u efektů, visuálu (s pár chybyčkama) nebo o postavách. Příběh tu moc zahrnutý není, ale to nevadí, s kombinací všeho co jsem vyjmenoval to tvoří něco u čeho se zabavíte, i když ty tři hodiny to trvat nemuselo a je tam fakt hodně nudných a zbytečných úseků. ()

Reklama

Reklama