Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (4 210)

plakát

Mr. Midnight: Beware the Monsters (2022) (seriál) 

Je to blbučké a vůbec ne strašidelné, ale je to pro děti, tak je jasné, že to nemůže být nějak moc bubu. Horší je, že naše parta "Pan Půlnoc" moc nefungovala, herecky značně nevyvážená, paradoxně jediný, kdo tam alespoň něco předvedl, je hlavní záporačka. Jako celek dvě slabší hvězďule v rámci žánru, strašidelný seriál pro děti.

plakát

Kraj světa (2019) 

Naivní a dětské, hodně scén byly vykrádačky z jiných filmů, ale já se bavila. Hrdinové sympaťáci, hlášky sedly a na dětský film, to mělo docela slušnou výpravu. Jasně, těch mimozemšťanů mohlo být více, ale chápu, že svou roli hráli peníze. Za mne spokojenost, určené pro děti cca od 10 let.

plakát

Jsem matka (2019) 

Velmi zajímavě udělané komorní sci fi drama o tom, jak se umělá inteligence rozhodla, že vytvoří nové, lepší a dokonalejší lidstvo. Bohužel nepočítala s přirozenou povahou člověka, jako sobeckého, emočně nestabilního predátora, jehož vrozené a tisíce let evolučně vypilované, destruktivní vlastnosti vždy nakonec vyplavou napovrch. Atmosféra napětí a očekávání v první půli fungovala dobře, s příchodem Hilary Swank se to nějak tak pokonilo a závěr to vskutku nevylepšil. Chtělo to téma lidstva a jeho obnovy vzít trošku víc do hloubky. I tak velmi dobrá podívaná, cca za 70% určitě.

plakát

Rytíř v černém (2023) (seriál) 

Málo akce, dost digi bordelový vizuál, klišé zápletka a předvídatelný konec. Obsazení dost bez charisma. jako celek nuda, ale shlédnout se to dalo. Za mne slabší průměr.

plakát

Nevěstina máma (2024) 

Nablblá a až příliš "na pilu tlačící" romanťárna. pár vtipných momentů bylo, ale jako celek spíše podprůměrné.

plakát

Okouzlení (2023) (seriál) 

Je to děsná hnačka, na Kim Cattrall bylo vidět, jak děsně moc ji to nebaví. Krok od odpadu, po 4 díle končím

plakát

Ratchedová (2020) (seriál) 

Vynikající herecké výkony (s ohledem na to, že mám pocit, že sami tvůrci nevěděli, čím vším by měla Mildred Ratchedová být), zahrané přímo virtuózně. Ostatní také naprosto skvělí. Co mně v seriálu ke konci už vyloženě štvalo, že tam nebyl ani jeden účastník normální a pokud už by se našel, tak brzy zemřel. Velmi dobrý vizuál hlavně v první polovině seriálu, než mu začal docházet dech. Rozhodně stojí za shlédnutí, byť já bych snímek zařadila di kategorie, jednou a dost. Za mne 60%.

plakát

Hírámandí: Démanty na prodej (2024) (seriál) 

Seriál má velmi poutavou výpravu, skvělé obsazení a zajímavou, pro Evropana zcela nezvyklou atmosféru. Co je na škodu, je pro indickou produkci typicky rozvláčně a místy velmi nudně natahovaný příběh, kterému by prospělo, tak 4 díly ubrat. Pak by šlo o pecku, které bych dala určitě o hvězdu více. Takt o musím přiznat, že jsem se místy dost nudila, hlavně u vzdychacích scén (a že těch bylo požehnaně). Přiznám se, že na základě upoutávky jsem čekala větší drive a více akce a i trochu erotiky (ta tam nebyla vůbec, což je u seriálu z bordelu až s podivem). Chápu, že pro indické ženy to má i morální přesah, neboť v indické silně patriarchální společnosti, kde jsou na denním pořádku hromadná znásilnění a kde roky trpěli pod britskou koloniální nadvládou, si také užili svoje. Za mne zajímavé dílo, jenž patří k tomu lepšímu, co jsem z indické produkce viděla. Dávám 65%.

plakát

Miliónový brouk (1980) 

Film mého dětství. Velká noha, Bodo a lehce natvrdlý Kaputo jsou zárukou skvělé zábavy. Je to naivní, lehce nablblé, ale mne to děsně baví.