Reklama

Reklama

Divoký je vítr

  • Jihoafrická republika Wild Is the Wind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva zkorumpovaní policisti vyšetřují brutální vraždu mladé holky a napjatá atmosféra v tomhle rasově segregovaném městečku se přitom vyhrotí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tady muzika, se kterou si bohužel neporadil shazam, kterou jsem nerozklíčoval s pomocí závěrečných titulků a neexistuje k tomu soundtrack… 😞 Líbilo se mi, kolik se tu prolínalo silných příběhů, líbilo se mi, kolik různých podob tady na sebe vzal přetrvávající problém jihoafrického rasismu a segregace. Líbilo se mi to. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Policejní drama z produkce Netflixu, takže nepřekvapí, že se tradičně poukazuje na rasismus. Ale že se příběh odehrává v Jižní Africe, v tomto případě dejme tomu. A tak tu máme další Buddy movie, avšak v poněkud jiném ražení, než na jaké jsme zvyklí. V realitě všedních dnů Jižní Afriky stačí málo, aby policie zasáhla, ale pokud se policii nabídne nějaký obnos, vše se už odehrává jinak. Zoufalství chudých lidí je tak na denním pořádku, a to především u černošských obyvatel, kteří na úplatek nemají, zatímco běloši ano. Spravedlnost tak podle toho vypadá. A když se stanou dvě vraždy mladých dívek, vyšetřování prostě probíhá zcela jinak, než jak bývá obvyklé. Snímek by mohl být zajímavý, jen kdyby neměl tak brutálně pomalé tempo. Sráží to na kolena právě onu dramatizaci a o nějakém napětí už nemůže být řeč vůbec. Je ale fakt, že co se týče toho rasismu, zase se tolik na pilu netlačí. Centrem zájmu jsou dva policisté, z nichž jeden je běloch a druhý černoch, a jelikož to jsou parťáci, v oblasti korupce si jsou zajedno. Na to, aby snímek zaujal, je to však prostě poměrně málo. Film až neuvěřitelně nudí, takže kdo vydrží až do konce, v podstatě vyhrál. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Beloškovia bijú černoškov a černoškovia bijú beloškov... Že ich to ešte baví. Zvlášť v Juhoafrickej republike. Neviem, čo to tam hatlali, nerozumela som ani hovno, ale keby nehovorili asi desiatimi pridrbanými jazykmi, tak by si možno rozumeli a prestali sa mlátiť. Kriminálka výborná, môžem vytknúť iba niektoré pridlhé a sentimentálne scény. Inak aj téma - rasová nerovnosť, je už otravná ako mucha v zime, ale inak super dej. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rovnaký shit ako Shitflix ponúka od svojho vzniku, zlú bubu biely ujovia policajti, celkovo zlý belosi, zločinci ktorý sú obeťami a chudáci utláčaný afroamerický nadľudia. Ako kriminálka to nie je vôbec zlé, jazyk nemá chybu ale oveľa viac priestoru mohol dostať hlavný záporák, jeho výkon nemal chybu. Naopak tak trápny komparz ako pri akože rasových nepokojoch sa len tak hneď nevidí... ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Zkraje trochu bordel, časem se to však stabilizuje jako dost slušná drsná detektivka či spíše thriller. Shazuje to delší stopáž, ze které šlo masivně odkrojit prostoje, protivnou domácí linku s těhotnou ženou a zejména mezirasové rozbroje, které nepřináší žádné další poznání a jen protivně a zbytečně intenzivně prostupují celým filmem. Vůbec nezpochybňuji jejich existenci, ale tvůrci měli z toho materiálu natočit 2 filmy. Jednu čistou drsnou detektivku, která by stála za to, a jedno rasově rodinné drámíčko, které bych přenechal publiku, které to zajímá či baví. (56%) ()

Reklama

Reklama