Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dva muži a jejich přátelé v Barceloně touží po pravé lásce, která jim v životě chybí. Jejich nejisté pokusy se ale nesou ve znamení váhání a promeškaných příležitostí. (Netflix)

Recenze (11)

HarryCameron 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná oddychovka, ktoré miestami až prekvapivo realisticky a moderne zobrazuje ako (NE)funguje zoznamovanie sa a hlavne vzťahy v gay komunite. Seriál ma veľmi svižné tempo a ľahko sa na to "namotáte". Neskôr je to však dosť gýčové a realita by bola celkom iná. Aj keď sa nejedná o žiadne veľdielo je tam niekoľko veľmi zaujimavých myšlienok. Jednu z nich tam povedal myslím Javier : "Väčšina zlých rozhodnutí, ktoré v živote urobíme, pramení takmer vždy z toho, že sa nechceme cítiť osamelí . . . " Veľkým plusom seriálu je - ako tu už niekto spomenul v komentároch - že sú tam gayovia, lesby, bi,hetero, mladí aj starí. Odporúčal by som, aby si seriál pozreli aj niektorí konzervatívni Slováci. Verím, že by si uvedomili, že všetci sme ľudia a žijeme v tom istom svete a že sa máme vzájomne rešpektovať. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co kdybychom byli i v reálném životě se svým ideálním protějškem spojeni červenou nití, která by se táhla skrze naše společné životy a udávala nám směr? A jak bychom se vypořádali s tím, když by se nit najednou přetrhla? Smiley po čistě příběhové stránce nenabízí nic, co bychom neviděli už jinde, ať už ve filmu/seriálu nebo ve skutečném životě. Na začátku první epizody jsem byl blízko tomu, abych seriál vypnul, protože mi nějak vadila ta španělština, ale jsem rád, že jsem u sledování zůstal - v podstatě jsem dal všechny díly na jeden zátah. Jak už tomu u vztahových dramat/romcom bývá, tak i ve Smiley se občas postavy chovaly dost na "flákanec", což teda mohl divák přisuzovat oné (ne)chvalně proslulé španělské nátuře a živelnosti. Nicméně se mi líbilo, jak se tvůrcům podařilo skloubit účelně romantiku s dramatem a humorem. Rovněž chválím snové sekvence a hru s obrazem a postavami v něm (i když je fakt, že v jednu chvíli tam těch "mluvících rámečků" bylo už moc). Seriál mě fakt chytil a pustil mě až na konci. I přes tu nepřehlédnutelnou kýčovitost a výkyvy nálad u postav spojené s kolotočem hádek a usmiřování. Takže k počáteční otázce: Udělali bychom na ní uzel? Vydali bychom se na hledání další červené nitě? Nebo bychom se k sobě chovali tak, aby se ta nit nikdy nepřetrhla? P. S. :-) ()

Reklama

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Psychologický seriál který rozpoutává témata přátelství, lásky, zamilovanosti a pobláznění smyslů. V seriálu jsou nádherně vykreslené pocity a vše působí neskutečně přirozeně. Vše tak někam vychází z reálného života. Přestože se nejedná o umělecké veledílo, dokáže to velmi lehce zahrát na lidskou psychiku a takzvaně si seriál odžít. Seriál má 8 dílů, ale má neskutečný spád, a člověk má chuť zhltnout další díl. Je zde spousta krásných prostřihů, příjemná hudba a i výkony hlavních herců jsou příjemné. Tento seriál proste vystihuje jen jednou slovo Příjemnost. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní seriál. Na jednu stranu je od začátku jasné, jak to dopadne. Bruno mi byl krajně nesympatický a nemyslím si, že by se ty dvě postavy k sobě hodily. Takový kýč jak bič. Na druhou stranu opravdu komediální seriál, u kterého jsem se několikrát odboural smíchy a který naštěstí nepronikal moc do dramatu. Krásné záběry na vánoční Barcelonu, technicky také povedené. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Celý seriál jsem měla problém naladit se na vlnu, že ti dva mají být spolu. Nedokázala jsem uvěřit tomu, že by kvůli jednomu dobrému sexu a jednomu společnému oblíbenému filmu k sobě mohli cítit i po týdnech takový zájem, když se k sobě prostě nehodí. Nicméně mě to chytlo a nepustilo a já si prostě řekla, že to tak je a povznesu se nad to. Oba hlavní hrdinové jsou totiž svým způsobem sympaťáci, vedlejší postavy byly taky fajn, bylo to milé, pohodové, vtipné. A pak přišly poslední dva díly. Ten předposlední byl úplně skvělý celkově, ale představitel Bruna zde předvekl tak dokolý herecký výkon v podobě pžiznání (konečně!), až mi spadla brada. V tom posledním pak byla řada na Alexovi a povedlo se mu to neméně bravurně. Možná to byl kýč jako bič, ale mě si prostě získal a mile překvapil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je založený na divadelnej hre "Smiley, una historia de amo" od Guillem Clua. (dwdb)
  • Pôvodne bol seriál napísaný v katalánčine, konečný výsledok je však v španielčine. (dwdb)

Reklama

Reklama