Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (302)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Knížka Balada o ptácích a hadech pro mě byla a je srdcová záležitost. Byla to první kniha u které jsem opravdu cítil emoce, živě jsem si představoval jednotlivé obrazy, situace a kostýmy. Na film jsme se tedy velmi těšil, ale zároveň jsem se vlastně bál, jestli to nebude zklamání. Zklamání to opravdu nebylo. Nádherná hudba, atmosféra, barvy a celkový vizuál filmu. Filmaři si opravdu vyhráli, ale hlavně zachovali to co bylo jednou napsáno. Film má spoustu překvapivých emocí a přesně se zde bije dobro a zlo. Filmem příští zkaženost nebo nevinnost postav. Dlouho jsme neviděl film s tak perfektně rozkreslenými postavami a perfektním scénářem. Tohle se opravdu povedlo!

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Natočit historický seriál, který oslavy masu lidi není vůbec jednoduché, ale u Koruny se jasně ukázalo, že britská monarchie vládne světu. Seriál je chytlavý, je dobře stravitelný pro diváka a přesto se dokáže držet historických reálií. Je zde skvělý vývoj od doby, kdy Alžběta nastoupila na trůn a svět vypadal úplně jinak až téměř po současnost. Jedna se o skvělou sérií, která se nesnáší královskou rodinu vykreslit jen v kladném světle, ale s určitou dávkou empatie ukazuje i smutná a nepovedená období královské rodiny. Koruna umí být temná, ale zábavná, dojemná ale stále s lehkostí a elegancí. Je to novodobý klenot Velké Británie.

plakát

Královna (2006) 

Princezna Diana byla a je ikonou britské monarchie. Pro většinu lidi byla nadčasová modla, která píchala do hnízda zkostnatělé britské monarchie. Film skvěle ukazuje obě strany mince a dokumentárním stylem reflektuje její nešťastný osud. Je velmi realistický a dojemný.

plakát

Hadí doupě (2017) 

Nechutností prorostlá domácnost, která převršila mez. Skvělá detektivka odehrávající se v jednom domě s vědomím, že je zde vrah. Mám rád by v napětí a celou dobu společně s detektivem sbírat informace a náznaky, toho jak to dopadne. Film je temný, napínavý a má spád.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Nikdy nevím co si o Kazmovi myslet. Je to floutek, který své průsery schová za dobrou věc a vždy z toho vyjde jako hrdina . Oneman show  film je ale opravdu velké sousto. Z filmařského hlediska je film vlastně skvěle propracovaný, zvuk, obraz a barvy. Ale scénář? Přestože me film bavil nemyslím si, že by se na nej vyplatilo jít do kina. Je to osobní zpověď, jejíž pointa je čisté osobní. Co s tím má dělat divák, který si chtěl užit dobrý film. Nic. Je to tedy film, který byl něco nového, ale vlastně velmi rychle zestárl a zapadne.

plakát

Fontána (2006) 

Velmi podivný film, který propojuje 3 příběhy jejichž pojivem je Láska. Námět a myšlenka je skvělá. Samotný scénář mi ale přijde občas zbytečně dlouhý a zmatený. I tak je to ale velmi dojemný film s životním příběhem, který přesahuje realitu.

plakát

Čtyři dobré dny (2020) 

Skvělý exkurz do Amerického zdravotnictví a zvládání protidrogových osvětových kampaní. Příběh hlavní hrdinky, která se snaží překonat první 4 kritické dny odvykačky. Film je velmi silný, protože je zde naděje. Naděje matky, která stále doufá, že se jí vrátí její milovaná dcera. Emoce vládnou celým filmem. Zoufalství, mateřská láska a snaha. Rozhodne stojí z shlédnutí.

plakát

Nový Olymp (2023) 

Nádherný romantický film z prostředí Říma. Krásné barvy, vizuál a atmosféra. Námět a zápletka filmu je nosná a samotný scénář už se jen veze. Film je lehký, tak jak samotný živit muže být, když je člověk zamilovaný. Zamilovanost však nikdy netrvá věcně a tak i samotný scénář přináší jistě zvraty a nemilá překvapení. Rozhodne stojí z shlédnutí.

plakát

Československo: Portrét tragédie (1968) 

Jak lidé vnímali současné Československo? Jak vnímali okupaci? Vstup vojsk Varšavské smlouvy a celkovou vládu socialistického režimu. Velmi cenný dokument a sonda do národa, který byl rád, že je rád. Výpovědi vystrašených lidí, kteří doufají, že tahle tragédie co nejdříve skončí.