Reklama

Reklama

Escape from Jupiter

(seriál)
  • Japonsko 木星脱出作戦
Sci-Fi / Drama / Rodinný
Austrálie / Japonsko, 1994, 6 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Seriál sleduje osudy malé skupiny vědců a jejich dětí, kterým se podaří uniknout z Jupiterova měsíce Io po zničení tamní základny vulkanickými erupcemi a jejich snahu vrátit se zpět na Zemi. (cyphercz)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálčania vedeli vždy točiť zaujímavé a celkom aj kvalitné rodinné seriály. V spojitosti so sci-fi žánrom to nebolo príliš odlišné. Tento však zapadá iba niekde k jemnému nadpriemeru, pretože sa snaží byť pre deti či odrastenú mládež príliš kúlový a tým pádom aj rýchlejšie starne. Hlavnými protagonistami sú deti a odrastené decká, dospelí sú skôr do počtu, väčšinou sú to buď mrzúti, alebo rodičia a rôzni vedci, ktorí deťom a ich zábavným potrebám nerozumejú. Viacmenej ide o decké lapajstvá v snahe o dobrodružno či zábavu, ktoré sa zaujímavejším či dramatickejším témam relatívne "dobre" vyhýbajú. Občas drobné katastrofy či straty detí. Decká často hláškujú, hlavne ten najmenší z nich, robia problémy a prakticky nikdy nie sú potrestané. Nič, čo by sa viac vrylo do pamäte, alebo bolo aspoň nadštandartne sympatické, skôr naopak. Čo sa týka efektov - pretože sa nachádzame vo vesmíre, či spočiatku na kolónii na Jupiterovom mesiaci alebo potom na hviezdnej lodi - nie sú vyslovene zlé, také typické CGI 90. rokov, ale vyskytujú sa iba občas, pritom vybavenie lode a prístroje (napr. detský robot) ako keby bolo ešte z 20. storočia, možno s výnimkou holografických hier. V sumáre kvality seriálov napr. Dievčaťa z budúcnosti alebo Čarovného zrkadla nedosahuje. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Téměř neznámý scifi seriál po němž se totálně slehla zem. Pamatuju si ho z dob dětství, měl jsem některý díly nahraný na videokazetách, takže si příběh ještě poměrně dobře vybavuju (stejně tak i znělku). Sice to bylo místy hodně ukecaný, díky nízkýmu rozpočtu nic moc interiéry a CGI scény, ale pořád to byla poměrně originální podívaná a takovej "road trip" po sluneční soustavě. Na seriál navazuje Return to Jupiter, který se však v našich krajích nikdy nevysílal. ()

Reklama

Reklama