Da jue dou
Hong Kong, 1971
Cheh ChangHrají:
Lung Ti, Kuan Tai Chen, David ChiangPlakáty
ladynka
K předchozím komentářům si dovolím připojit svou osobní poznámku v tom smyslu, že The Duel má jeden z nejchytlavějších začátků, co jsem od Changa viděla. Během necelých dvou minut přejde hlavní postava (Tang) hraná Ti Lungem z melancholické nálady v tetovacím "salónu" k bezstarostnému pošťuchování, čí spíše pohazování s kudlou s parťákem, aby se mezitím na scéně osudově zjevil David Chiang. Jeho detail vzápětí vystřídá celkový záběr na všechny tři figury v pusté ulici, mrtvolka, přes obraz se objeví nápis THE DUEL a k tomu začne znít hudba "Tak pravil Zarathustra". Jak na to může reagovat ubohá fanynka jako já jinak než podlehnutím?(31.3.2010)
MaedhRos
Skvělý "basher" z dílny Changa Cheh. Můžete se těšit na celkem solidní příběh, parádní souboje na nože, gejzíry krve, věčně polonahého Ti Lunga a blazeovaně cool Davida Chianga... Nádhera. Mimochodem - je hodně znát, že mj. i tady se učil John Woo.(29.5.2008)
miklaras
Klasika stylu "násilného kung fu" Changa Cheh je vybroušená do nejjemnějších fazet. Ti Lung a David Chiang jako drsní čínští rebelové...to je pro Evropana mocná výzva. A pro Evropanku výbuch extáze, zvlášť, když se může kochat Ti Lungovými kérkami na pažích.(4.9.2008)