Reklama

Reklama

Druhá šance

(festivalový název)
  • USA Bleeding Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krása a něha skrytá v nenápadnosti. Otec a jeho dvacetiletá dcera, dvojice, která od sebe byla odloučena příliš dlouho, se nyní vydává na cestu ze San Diega do Nového Mexika. Po letech k sobě hledají vztah skrze dívčiny problémy se závislostí. S každým překonaným kilometrem zjišťují, že mají společného více než jen slabost pro cukrovinky. V roadmovie Druhá šance ztvárnili hlavní role charismatické dvojice Ewan McGregor a jeho dcera Clara McGregor a vdechli svým postavám neopakovatelné kouzlo autentičnosti. Drama protkané jemným humorem a rodičovskou láskou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv komorní příběhy o opětovném navazování vztahů mezi odcizeným rodičem a potomkem jsou prakticky každoročním festivalovým evergreenem, který mě svou tematickou opotřebovaností někdy unavuje, Druhá šance se úspěšně dokázala vyvázat z téhle letargie a naprosto mi sedla. Téměř to balancuje na hraně melodramatu, téměř. Nikdy to ale za tu hranu nespadne. Chemie postav otce a dcery v podání reálné dvojice otce a dcery velmi dobře funguje. Není na tom nic moc k vytýkání. Milý malý film. [KVIFF 2023] ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Vtipný roadmovie na emocionální horské dráze asi nejlépe vystihne tento film. Nedokážu si ani představit, jak náročné, ale i zároveň nádherné muselo natáčení, jak pro Claru, tak pro Ewana být. Krásný příběh o postupném znovu zbližování otce s dcerou, který i přes mnohé komplikace dospěje k uspokojivému závěru. ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Zaprášená roadmovie směřující k novému netušenému dobrodružství v podobě sebeobjevování. Líbila se mi kamera ve závěrech vzpomínek z dětství, bavil mě Ewan, ten mě baví vždycky, ale tím, že příběh v podobných variacích slýchávám v práci denně se mě to příliš netklo. Byť to ten film chvílemi dost ždímal. (A jen taková poznámka na okraj: Ewan tam byl v roli velmi milého respektující táty, až mě to překvapilo, jak málo dceru kontroluje, a dává jí příležitosti si něco lupnout.) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Můj zážitek byl samozřejmě přiživen osobní účastí delegace v čele s Ewanem (KVIFF 2023), přesto se podle mě jedná o povedené komorní drama o otci s dcerou, kteří si k sobě musí po letech najít cestu. Top scény: společný zpěv Bleeding Love (Ewan fakt umí) a vyšetřování pavoučího kousnutí :). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Námětem ohraná nízkorozpočtová komorní banalitka, které ale v jednotlivostech nejde moc co vytknout a která je zajímavá tím, že v postavách otce a dcery se v ní před kamerou potkávají Ewan McGregor s jeho reálnou dcerou Clarou McGregor. [Karlovy Vary IFF] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie sa uskutočnilo koncom roka 2021 v Novom Mexiku a trvalo 22 dní. (Arsenal83)
  • Ewan McGregor o filme povedal, že síce nie je autobiografický, no pri hraní s dcérou Clarou sú obaja tým, čím sú v skutočnosti. (Arsenal83)

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Reklama

Reklama