Reklama

Reklama

Kleingeld

všechny plakáty
Krátkometrážní
Německo, 1999, 15 min

Obsahy(1)

Manažer velké firmy, který uzavírá zakázky s Japonci, každý den hodí bezdomovci před budovou firmy nějaké drobné. Vše probíhá každý den stejně až do chvíle, kdy se bezdomovec rozhodne z vděku manažerovi mýt auto, ale tomu se to nelíbí. Drobné neporozumění nakonec přeroste ve velké neporozumění. (honajz)

Recenze (3)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený snímek, co není dotažený do konce. Chybí mu nějaké jasnější vyznění a promyšlenější postavy (o bezdomovci vlastně nic moc nevíme, nějaké propojení obou postav mi tu taky chybělo. 3* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Manažer velké firmy, který uzavírá zakázky s Japonci, každý den hodí bezdomovci před budovou firmy nějaké drobné. Vše probíhá každý den stejně až do chvíle, kdy se bezdomovec rozhodne z vděku manažerovi mýt auto, ale tomu se to nelíbí. Drobné neporozumění nakonec přeroste ve velké neporozumění. Problém se snímkem, který je jinak filmařsky a hlavně kameramansky skvěle natočen, je ve faktu, že očekáváme nějaký větší přesah a že konečné vyznění vypadá poněkud rozpačitě - jako by tvůrce nevěděl, jak nakonec premisu zakončit a co vlastně chce říct. Jako ano, na jedné straně korporátní mašinérie, kdy nepřijme chlápka jen proto, že má ženu, čtyři děti a žádné úspory, na druhé ten bezdomovec - jenže o něm se nakonec nic nedozvíme, jen že neumí německy. Chybí jakákoliv možnost vcítění se do bezdomovce, jeho rutinního života po žebrání, protože paralelu práce manažera = práce žebrajícího žebráka tady pak těžko podchytit tak, aby dala smysl a lepší vyznění. ()

Reklama

Reklama