Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební skladatel Moby a jeho první filmový počin. Prostřednictvím řady členů punku a hardcoru se dozvídáme, co je vedlo k životu bez masa a živočišných výrobků a jak vegetariánství a veganství souvisí právě s touto hudební scénou. (Mol)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Je super, že Moby ukázal prepojenie punku s hnutím za práva zvierat / oslobodenie zvierat a s etickým vegánstvom. Avšak pre toho, kto v týchto oblastiach má nejaký prehľad, dokument neprinesie veľa nových informácii. Nenašiel som typ na žiadnu kapelu, lebo väčšinu z prezentovaných som poznal, sú to väčšinou také tie známejšie kapely. Pozitívne vnímam detail, že Moby zašiel z punku cez hardcore až k metalu, lebo práve v metale v súčasnosti tieto tematiky začínajú mať popularitu. Naopak, kapiel, ktoré v textoch otvorene propagujú aktivity za ochranu zvierat a Zeme, alebo ktorých členovia sa sami zúčastňujú takýchto aktivít, mám dojem, že je v punku postupne čoraz menej. Vnímam, že viacerí prehumanizovaní vegáni súčasnosti odmietajú práva zvierat, hoci sú proti utrpeniu zvierat, a obhajujú si to tým, že práva = zákon a zákon = obmedzovanie ľudskej slobody (lol). Dokonca, niektoré kapely prestali hrať svoje songy o etickom vegánstve s odôvodnením, že vraj už nechcú nikomu nič kázať a že je to každého osobná voľba. Toto je čistá tragédia, a som rád, že Moby došiel s týmto dokumentom v hodine dvanástej a že aspoň niektorí punkáči vďaka nemu ostanú v starých, aktivistických koľajach, ktoré môžu kúskom pomôcť zvieratám a Zemi. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Klasickej dokumentární formát, který je vidět ve spoustě punkových dokumentech. Parádní hudba, grafické zpracování, nepřeberné množství punk a hc ikon a hlavně Mobyho osvěta. ALF ()

Reklama

Reklama