Reklama

Reklama

Noci hrůzy

  • Itálie Le notti del terrore (více)

Obsahy(1)

Kosti praskají, střeva jsou trhána na kusy - vítejte v Itálii. S prastarými texty si není radno zahrávat. Rozluštění tajemství prastarých svitků, jejichž text dokáže oživit dávno mrtvé osoby, je první velkou chybou, jakou ve svém životě profesor Ayres učinil. Tou druhou pak bylo pozvání přátel, z jejichž poklidného pobytu v profesorově sídle se stává boj o holé přežití v obklíčení věčně hladových zombie. Těch jsou desítky, lační po mase a vnitřnostech, a navzdory svému stavu jsou až neuvěritelně bystré a vynalézavé. O to těžší boj hrstku přeživších čeká. (Řitka video)

(více)

Recenze (94)

iolaos 

všechny recenze uživatele

...The earth shall tremple...Graves shall open...They shall come among the living as messengers of death and there shall be the nights of terror...Jedna z nejvetsich nechutnosti, ktere jsem kdy videl (uncut), vynikajici gore efekty a hnusne detaily... cervi, kozzy, sexualni uchylnost... pro slabsi povahy vstupenka do pekla....na 1-10 skale talianskych chutovek, davam bez debat znamku 10.. mimojine i za ty FANTASTICKE MASKY! ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V obdobi nejvetsi slavy italskych zombies se o svou vlastni verzi pokusil i Andrea Bianchi. Jeho pristup byl v mnoha ohledech inovujici, bohuzel ne vzdy to bylo k dobru veci. Masky a vubec vzhled zombies jdou ve slepejich Zombi 2 a jsou taky tím nejzajimavejsim na celem snimku. Velkym minusem pak je denni doba, behem ktere se dej odehrava. Ozivle mrtvoly by mely chodit v noci, mnohem vic jim to pak slusi. Skoda take, ze zadna ze sexualnich scen nebyla, i pres to, ze Bianchi je puvodem porno reziser, dotazena do zdarneho konce. Takhle nejvice pozornosti zasluhuje, krome masek, maly chlapec s vizazi Daria Argenta a velkou chuti na svou matku. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu super!! Víceméně neznámý italský zombie-gore-horror, který sice silně kopíruje Fulciho "Zombi 2", ale to vůbec nevadí. Svojí kvalitou jej s přehledem válcuje, stejně jako překonává řadu italských horrorů té doby (myslím tím kvalitu zpracování filmu, triků, kamery, masek atd.). Tvůrci si nelámou hlavu s dějem, na začátku obživnou všechny mrtvoly v okolí zámecké usedlosti a ty pak celý film útočí na partu lidí, kteří sem zrovna přijeli za místním profesorem. Zombie se hrnou od začátku do konce, na nic se nečeká. Perfektní kamera, úžasné detaily, úžasné masky zombií, to je opravdu podívaná. Gore scény naprosto na jedničku. Neustálé pojídání skutečných (zvířecích) vnitřností diváka opravdu kope do žaludku. Ve všech zombie a kanibal filmech "herci" maso a vnitřnosti jen tak přežvykují, ale tady se jím zombáci opravdu cpou jako skutečně hladové bestie. Krev, úchylárny, masakr až do konce ... Pět * nemohu dát z principu, ale jinak opravdu doporučuji pro všechny fanšmekry zejména italských klasických gore brutalit ... paráda! ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Problémom veľkej väčšiny zombie filmov je ich rozvláčnosť - príliž veľa nudných kecov a žiadna akcia. To však neplatí o Burial Ground. Od desiatej minúty sa na živých vysype hromada zombies a tí nezmiznú z plátna až do konca filmu. Neustále zábery, ako sa potácajú z jednej strany na druhú, napodiv nenudia i vďaka ich podareným maskám (zabudnite na Romerove čerstvé mŕtvoly, títo zombies sú tie pravé polorozpadnuté mátohy hnijúce v zemi už niekoľko desiatok rokov - no čisté gurmánstvo). Škoda len, že takmer celý film je nasnímaný cez jasný deň za plného svetla, a tak na atmosféru môžeme rovno zabudnúť... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal čekal jsem něco víc. Noci hrůzy začínají skvěle, ale postupem času začnou být "omšelý", a nevírazný. Zombie filmy z Itálie mám moc rád, ale tohle je spíše z průměrného soudku. KAždopádně co se musí pochválit jsou masky, které jsou fakt vynikající. Co se ale pochválit nedá je hudba a herci, hudba je děsná a používá klasický znaky béčkových filmů, což by nebylo od věci ale tady je to fakt hrůza neustále se opakující tóny jsou fakt k ničemu. Herci jsou tak děsně odporní a otřesný že to ani popsat nejde, ten malej čipera co vypadal tak na 30 byl děsnej a ty jeho dialogy(hlavně o kozách) byly fakt umorné a trapné. Nu co naplat výlet do dalších 80 let se moc nepovedl, není to sice nic hrozného ale taky to není nic z čeho by se padlo na zadek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • Dějištěm filmu je Villa Parisi v Itálii, kterou postavil v roce 1603 monsignor Ferrante Taverna. (peaceman)

Reklama

Reklama