Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre a Béatrice jsou snoubenci a žijí spolu v jednom domě v Marseille. Béatrice se jednoho dne zúčastní večírku u místního mafiánského šéfa Quaglia, který láká mladé ženy do své rezidence na předměstí, tam je omámí a poté s nimi obchoduje. Když to Pierre zjistí, snaží se Béatrici vymanit z Quagliova vlivu, přitom je ale napaden dvěma jeho kumpány. Jeden z nich je pak zavražděn a jeho tělo ukryto v garáži s Pierrovými doklady...
Tento film z počátečního období tvorby Édouarda Molinara dokumentuje jeho směřování ke kriminálním filmům, které se mu dařily relativně dobře. Scénář k tomuto filmu vycházel z románové předlohy G. M. Dumoulina, který se spolu s Albertem Simoninem podílel i na úpravě dialogů. Do hlavních rolí byli obsazeni dobově populární herci Robert Hossein a Estella Blain. Snímek se snažil přiblížit americkým gangsterkám a tzv. noir filmům, Molinarovi ale byla vyčtena plochost charakterů a nepřesvědčivost dějových linek. Za zmínku ale stojí hudební doprovod, který dodal americký jazzman Art Blakey (1919-1990). Film se natáčel v průběhu roku 1958 a premiéru měl 1. května 1959, ve své době zaznamenal v kinech poměrně značný úspěch. (argenson)

(více)

Recenze (2)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Hezky cernobilej film o chlapikovi, kterej vysvobozuje svoji holku ze sparu gauneru. Trochu jsem u toho ke konci zival, ale na jedno zkouknuti lze doporucit. Kamera je fakt pekna. Po strasne dlouhy dobe jsem videl Magali Noël. P.S.: Film je tez uvaden pod nazvem Road to Shame. 3+ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mladý charizmatický Robert Hossein ovláda celý film, napriek tomu, že každý protagonista má svoj priestor. Príbeh sa v podstate odohráva v reálnom čase, čo dodáva istú atraktivitu a rýchlosť. Čiernobiela kamera vyniká a potešila aj precíznosť spracovania. Piate hodnotenia a druhá recenzia. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama