Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

predators 

všechny recenze uživatele

Další pohádka z basketbalové školy. Povedou ortodoxní trenérské schopnosti Gene Kackmana k úspěchu? Cesta ke "Světovému" finále státu Indiany je spletitá, místní publikum je poměrně náročné a celé to dohromady trvá 115 minut, což je i na basket hodně. Ale zázraky se stávají a my máme tu čest být u jednoho z nich... 55% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film o skvělém sportu, o trenérovi, který v pár týdnech změnil celou vesnici a taky o morálce, týmové a hře a spoustě dalších ctnostech.... U tohoto snímku se mi podařila jedna hodně důležitá věc, viděl jsem tento film až po Coachi Carterovi, který tento film hodně připomínal a musím říct, že ač Coach Carter nasadil laťku, tak Hoosiers tuto laťku hravě přeskočili. Kéž by bylo víc takovýchto trenérů, jako ztvárnil Gene Hackman a kéž by přišli v té pravé době i do našeho města byli ochotni trénovat kohokoli, (... a byli schopni třeba předělat streetballisty na basketbalisty, tak bych asi basketbal hrál dodnes:-) :-) :-) ale pst ;-) :-D ) ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Výborný film z basketbalového prostředí podle skutečného příběhu. Výborný Gene Hackman v roli trenéra, zajímavé role pro Dennise Hoppera i Barbaru Hershey, uvěřitelní studentští představitelé i většina basketbalových scén, jen jsem si při novém shlédnutí filmu (a s novým "dabingem") opravdu ale opravdu nemohl zvyknout na pokyn "Pauza !". To jsem si vždycky musel na vydejchání dát time-out :-) ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Prototyp filmu so sportovou tematikou o tom ako zanedbatelny, maly tim z uplnych prdelkovic povstane a zvitazi v statnych majstrovstvach, pricom tentoraz tu mame basket. Vsetky atributy, ktore k takemuto filmu patria tu mozno najst ale aj tak ide o jeden z tych lepsich filmov /uprimne, sportovu tematiku mam celkom rad/. K tomu vyborna hudba Jerryho Goldsmitha a slusne vykony Hoppera a Hackmana. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a kvalitní sportovní film, který stálo za to vidět. Přiznám se, že jsem před zhlédnutím tohoto filmu ani během něj vůbec netušil, že to celé je natočeno podle skutečné události, protože ten děj je podobný, jako kdyby se jednalo o klasický hollywoodský spektákl, kdy malý neznámý sportovní tým dojde až na vrchol. Když však vím, že to bylo podle skutečnosti, tak mi nezbývá než si říci, že zázraky se občas prostě dějí. A ač basketbal nemám příliš v lásce, mezi mými oblíbenými sporty figuruje až na posledních příčkách, tak tenhle film byl překvapivě velice atraktivní, velice zajímavý a napínavý a ani na malou vteřinku jsem se u toho vůbec nenudil. Což je kromě skvělého scénáře, který psal sám život, především zásluhou vynikajících hereckých výkonů a skvěle zvládnuté režie. Gene Hackman v hlavní roli opravdu exceluje a svůj part zvládl na výbornou, stejně tak i výkony mladých herců byly naprosto perfektní. Ale nejlepší výkon zde zřejmě podává Dennis Hopper, kterému scénář nabídl ohromnou šanci, kdy celou dobu měl co hrát a dostal možnost ukázat, co v něm je, a této možnosti beze zbytku využil, čím zastínil i Genea Hackmana. Tenhle film je spolu s filmem "Věřte mi", který je také podle skutečnosti také o tom, jak jeden podceňovaný basketbalový tým z maloměsta došel až do finále, akorát že tam se jednalo o dívčí školní tým, jedním z nejlepších filmů o basketbalu, který jsem kdy viděl. Proto je na místě udělit maximální počet pěti hvězd. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Hala, která byla uzavřena kvuli finalovému zápasu vyhořela v roce 1998. (c.tucker)
  • V šatně před finálovým zápasem byla na tabuli napsána příjmení protihráčů. Ve skutečnosti to byli jména herců, kteří hráli Hickory team. (c.tucker)
  • Hlasatel finálového zápasu je Hilliard Gates, který komentoval finále i ve skutečnosti. (KucC)

Reklama

Reklama