Reklama

Reklama

Hráči z Indiany

Trailer

Basketbalový trenér Norman Dale byl v padesátých letech minulého století hvězda. A každý tým pod jeho vedením byl předurčený k vítězství. Každý hráč, který byl ochotný podvolit se jeho mnohdy drsným a nesmlouvavým metodám, měl šanci dotáhnout to opravdu vysoko. Ale našli se i tací, kteří chtěli jít vlastní cestou. A proto má také Norman Dale nyní poslední šanci, jak po útoku na vlastního hráče zachránit svoji téměř mrtvou koučovskou kariéru. Jeho novým a možná posledním týmem se stává družstvo ze zapadlé lokální střední školy v Indianě, které se vždy potácelo na chvostu tabulek a nikdy neokusilo, jak vlastně vypadá opravdová košíková, což se nejvíc projevuje na jeho hráčích, hejskovitých dlouhánech s minimální herní morálkou a ještě menším citem pro zodpovědnost. A Daleovi je jasné, že v tomto družstvu se bude muset mnohé změnit. Otázka ale zní, zda tentokrát nezmůže víc než autorita obyčejná lidskost. Svoje hráče z Indiany dovede ke hvězdám v legendárním sportovním dramatu režiséra Davida Anspaugha držitel dvou Oscarů Gene Hackman. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Výkony herců jsou slušné, atmosféra je super, doplňková hudba je úžasná. To, že se takový tým dostane do finále, mi přijde jako dobrý podklad, ale je nutné, aby ten tým působil jako ten největší chudáček pod Sluncem, který zásluhou všemožných zázraků dokáže vždy vyhrát v posledních sekundách? Tolik remízových situací těsně před koncem jsem ještě neviděl, ale asi to je tím, že basket až tak moc často nesleduju :) Všudypřítomná kýčovitost celkový dojem hodně sráží. *** Ve zkratce: Hickory prohrává o 8 bodů, zbývají dvě minuty... Hickory srovnalo, zbývají 4 sekundy, Hickory střílí a ... je to koš. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Filmov s prostredia basketbalu som videl neúrekom a tento patri medzi najslabšie. Takmer žiadne vzťahy, bez napätia, klišé na každom rohu a k tomu neskutočne debilné zobrazenie zápasov. Kde pripočítam neuveriteľný románik trénera, mam dosť. Nudil som sa už od polovici a to malo prísť k tomu najlepšiemu. Amíci nafukujú kadejaké príbehy a tento sa teda vôbec nevydaril. ()

Reklama

denbrough 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má tento film zde tak nízké hodnocení. Snad proto, že je tak patetický, ale když do toho filmu půjdete s tím, že je PATETICKÝ, že je to prostě taková pohádka, myslím, že je to úžasné dílko. Viděl jsem tenhle film snad dvacetkrát, a musím smeknout. Vynikající výkon Gena Hackmana, výborné obsazení dalších rolí, tým, kterému jsem opravdu fandil, skvělé záběry ze sportovních utkání, opravdu uvěřitelné emoce všech postav od holiče až po šerifa, a hlavně : GENIÁLNÍ a MISTROVSKÁ HUDBA Jerryho Goldsmithe, která naprosto přesně a citlivě lemuje většinu filmu. Bývám na konci taky vždycky dojatý, snad podobně, jako když naši hokejisti vyhráli v devadesátém osmém olympiádu :-) Je to skvělý film, a rozhodně ne nadhodnocený !!!!!!!!!!!! Jinak podotykam, ze jedinecna verze je ta s dabingem Ladislava Mrkvicky. Videl jsem i s jinym dabingem, ale to nebylo zdaleka ono. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný film o skvělém sportu, o trenérovi, který v pár týdnech změnil celou vesnici a taky o morálce, týmové a hře a spoustě dalších ctnostech.... U tohoto snímku se mi podařila jedna hodně důležitá věc, viděl jsem tento film až po Coachi Carterovi, který tento film hodně připomínal a musím říct, že ač Coach Carter nasadil laťku, tak Hoosiers tuto laťku hravě přeskočili. Kéž by bylo víc takovýchto trenérů, jako ztvárnil Gene Hackman a kéž by přišli v té pravé době i do našeho města byli ochotni trénovat kohokoli, (... a byli schopni třeba předělat streetballisty na basketbalisty, tak bych asi basketbal hrál dodnes:-) :-) :-) ale pst ;-) :-D ) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film v absolútne, ale absolútne v ničom za celý čas nevybehne z tých najpredvídateľnejších koľají a klišé športových filmov. Vzostup lúzrov, náprava alkáča, heterosexuálna romanca, kde sa prvé stretnutie dvojice vo filme skončí pomaly urážkou. Potom je ale chvályhodné, ak to niekto dokáže nakrútiť tak, že je to príjemné a zábavné. Lenže nič viac, ako chvályhodné to nie je a skutočne vzrušujúco by to natočil asi iba Ron Howard. Dobová atmosféra je dokonalá, čo ale bol ďalší z predvídateľných prvkov filmu :) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Pro scénu, kdy Dennis Hopper příjde opilý na hřiště uprostřed hry, si vyžádal připomenutí 10 vteřin před zvoláním akce. Těch deset sekund využil k tomu, aby se točil dokola, protože pak jeho opilost vypadala věrohodnější. (c.tucker)
  • Ve filmu si zahrál i skutečný profesionální obránce Milan Indians Ray Craft. (KucC)
  • Herec, který hrál Ollieho opustil natáčení kvůli tomu, aby viděl zápas svého středoškolského basketbalového týmu. Štáb musel kontaktovat jeho matku, aby ho dostali zpět. (c.tucker)

Reklama

Reklama