Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bratři Paolo a Ignazio Floriovi opouštějí chudinu kalábrijské Bagnary a odjíždějí do Palerma, kde otevřou lékárnu a rychle zbohatnou. Paolův syn Vincenzo v letech předcházejících sjednocení Itálie udělá z Floriových opravdové obchodní impérium. Hnán touhou po úspěchu usiluje o to, aby s ním palermská šlechta jednala jako s rovnocenným partnerem, což vyžaduje, aby se oženil s aristokratkou. Bláznivě se však zamiluje do měšťanky Giulie Portalupiové a obětuje jí svou touhu po šlechtickém titulu. Zachování rodinného jména tak padá na jeho syna Ignazia. (Disney+)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (3)

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem si nebyla jistá, zda seriál dokoukám. Ale nakonec hodnotím plným počtem hvězd. To co se může zdát jako pomalejší je pro mne naopak přínos. Herecké výkony které zde dokonale vystihují postavy i beze slov. To co dnes už mnohdy kinematografii chybí zde najdete. Střih filmu se mi líbil. Oceňuji také kostýmy. Příběh vystihuje postoj aristokracie k lidem bez šlechtického původu. ()

AndyDarcia 

všechny recenze uživatele

Italský historický seriál, který by klidně mohl být natočený v 90. letech, kdy v našich televizích byly italské seriály a minisérie častější. Děj je pomalý, nijak překvapivý, ale dá se na to dívat docela dobře. Rodinná sága/ červená knihovna v prostředí Sicílie v prvních dvou třetinách 19. století. Uvažoval jsem i o 4 hvězdách, ale nakonec mi to přišlo už moc. ()

Reklama

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Italská rodinná sága podle skvělé knihy líčí život a vzestup významné sicilské rodiny Floriů. Děj plyne pomalu a nenabízí žádné větší zvraty, přesto zaujme a osm epizod je tak akorát. Herecké výkony jsou skvělé, stejně tak prostředí a kostýmy, vše ostatní taky, zkrátka celé je to poctivě a dobře natočené. Moc se mi líbilo, jak věrně byl ztvárrněn vztah mezi aristokracií a „normálními“ lidmi. Adaptace knihy, která se v Itálii stala bestsellerem, sice asi u nás bohužel nikoho moc nezaujme, ale jestli hledáte dobře natočené historické drama, které lze za týden zhlédnout, jsou Sicilští lvi ideální volbou. Samozřejmě doporučuji sledovat v italském originále. ()

Reklama

Reklama