Reklama

Reklama

Korunovace britského krále

(pořad)
  • Velká Británie The Coronation and Crowning of King Charles III & Queen Camilla (více)

Obsahy(1)

Přímý přenos z korunovace krále Karla III. Mimořádné vysílání zprostředkuje živě všechny důležité momenty události, kterou bude sledovat celý svět. Po sedmdesáti letech budeme mít opět možnost vidět ceremoniál, který nezažily celé generace. Ve studiu přivítáme řadu hostů, nabídneme exkluzivní reportáže a přineseme živé vstupy reportérů v Londýně. Ve studiu TV Nova moderují Veronika Petruchová a Martin Čermák. Přímý přenos komentují Michaela Indráková a Michal Kratochvíl (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

Peddro 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to, protože miluji tradice, a pokud bych byl Brit, tak bych byl monarchista. Ne, že bych byl příznivcem návratu monarchie u nás, to ani náhodou, ale k Británii to patří. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem se na korunovaci z mnoha důvodů. Jednak si myslím, že to byla mimořádná událost světového významu. A ať si odpůrci monarchie brblají jak chtějí a tvrdí, že král vlastně nemá žádné pořádné pravomoce Třeba krom velení nad armádou... To jen aby se pak někdo někde v úžase nedivil, že se u něj na druhé půlce světa objeví letouny RAF, jako tenkrát nad Falklandami bombardéry Avro Vulcan :-).   Za druhé mám rád Anglii.  Koruna k Anglii patří už přes tisíc let a je její nerozdílnou součástí. Obdivoval jsem královnu Alžbětu a doufám, že i Karel III svůj relativně krátký čas pro kralování využije ke všemu dobrému, co tato služba bude vyžadovat. Sám to řekl. ,,Přicházím, abych sloužil". Jak v den korunovace kdosi poznamenal, korunovace - je překrásná podivnost a skutečně jsem to tak vnímal i já. Jako by uprostřed dnešní divoké doby pevně jako skála stálo britské království, které zatím přečkalo nespočet pohrom unitř sebe samotného i v rámci turbulentně se měnícího světa kolem. Opět smekám před královnou Alžbětou, která si toho většinu musela vypořádat sama od poválečných dekolonizací počínaje po skandály s princeznou Dianou konče.  A tuto jakousi jistotu z trvajícího království vnímají i sami britové a nejen oni. Myslel jsem si, že se smrtí Alžběty dojde k rozpadu zemí commonwealthu.  Hádal jsem, že hlavně Austrálie a Nový Zéland se odtrhnou. Nějaké náznaky i byly. Ale kupodivu, teď opět s Kanadou v čele se hlásí ke koruně. Mám z toho radost. Jak stárnu, nemám rád moc velké změny. Obzvláště ve věcech zaběhnutých a zdá se, že i  fungujících. A za třetí, je to prostě taková pohádka v reálném světě. Králové, starodávné trůny, jablka a žezla, korunovační meče, církevní hodnostáři, nádherné kočáry, královská stráž, princové a vévodkyně... Ať už jsou to královské svatby, pohřby či korunovace, je prostě zajímavé to sledovat. A kdo má rád Anglii jako já, zcela jistě ho sledování korunovace vnitřně těšilo aniž by to nějak racionálně dokázal vysvětlit. * * * * ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Také čačky-mačky v praxi, ktoré v dnešných časoch môžu pre mnohých vyznievať smiešne, no na druhú stranu je pekné, že niekde sa ešte dbá na tradície, bez ktorých by sme tu neboli. Priemer. 60/100 ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama