Reklama

Reklama

National Theatre Live: Good

(divadelní záznam)
Velká Británie, 2023, 160 min

Recenze (4)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Viděno naživo 29.10.2022 a musím bohužel konstatovat, že filmová verze s Viggo Mortensenem (***) mě bavila o poznání více; a více mi sedl i casting. Minimalistické pojetí (de facto bez kulis a jen se třemi herci, kteří mají na starost všechny role) je sice na první pohled zajímavé, po chvíli jsem ale měla pocit, jako bych seděla doma a poslouchala audio. Za největší mínus pak považuji zrychlený závěr. Na rozdíl od zmiňovaného filmu si totiž hlavní "hrdina" prochází slabším vývojem a jeho přerod v lhostejného nacistického důstojníka je tím pádem ne úplně charakterově... pochopitelný? ospravedlnitelný? Za mě prozatím nejslabší divadelní představení s Davidem Tennantem, na kterém jsem byla. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Skvělý text, ale překvapivě docela nedivadelní, jeden by spíš řekl, že to je adaptace knihy pro divadlo než divadelní hra. Občas méně přehledné a pokud nejste fanoušci toho, že více herců hraje více postav a to i v jedné scéně, dialogu, nadšeni nebudete. Možná i vinou toho to občas nepůsobilo tak tíživě, jako to, co bylo řečené. Protože kromě hutného textu s filozofickým podkladem, tu ještě musíte být v postřehu, kdo co zrovna hraje. Herci jsou skvělí, ale celkově z toho mám mírně rozpačitý pocit, režie a celkové pojetí mi tentokrát k tak závažnému tématu úplně nesedlo. 75% ()

Kinofilka 

všechny recenze uživatele

Výborný David Tennant jako neurotický intelektuál, který se stane neurotickým nacistou. Tíživá atmosféra nacistického Německa na člověka silně působí i kvůli jednoduché betonové scéně, minimálnímu osvětlení a malému počtu herců, kteří hrají více rolí. ()

Cliffys 

všechny recenze uživatele

Herecká škála v tomto díle doopravdy exceluje - od hlavní postavy hranou Davidem Tennantem, která je velice neurotická, sebestředná a dovoluji si říci neoblíbitelná, po jeho matku s mentální poruchou či židovského psychiatra spolu tvoří excelentní triumvirát, který protahuje diváka celkem hutným a náročným dílem, jež imponuje svojí skvělou režiií a minimalistickým set designem, což je u Harold Pinter Theatre jistou značkou. Sestupnou spirálu průměrného může v meziválečném Německu můžu jenom doporučit. ()

Reklama

Reklama