Reklama

Reklama

Širanui kengjó

  • Japonsko 不知火検校 (více)

Recenze (5)

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Katsu v generálce na Ichiho. Zdánlivě neškodný slepec, který si rád hodí prdelí s pěknou holkou, ovládá svoje okolí jako loutkové divadlo. Komu čest, tomu čest. I pozdější šéf Takechi (Hitokiri) by mu mohl závidět dokonalé metody manipulace s lidmi. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu si zahrál slepého maséra (Suginoichi) a "vychcaného hajzla" v jedné osobě. Film stojí na jeho parádním hereckém výkonu a je to taková příprava na Zatoichiho, kde také ztvárnil slepého maséra. Obě postavy spojuje pouze slepota a povolání. Pro každého fanouška Zatoichiho povinnost zhlédnout. ()

Reklama

stub 

všechny recenze uživatele

Předchůdce legendární série o Zatoichim. Ústřední postava je rovněž slepá, avšak na rozdíl od poměrně dobráckého Ichiho jde o neuvěřitelného zmetka, totálního antihrdinu, který cynicky manipuluje své okolí a jehož jediným cílem je rychlý vzestup. Nepoužívá meč, ale zásadně jen lest a intriky. V psychologické rovině to s sebou přináší množství exploatačních prvků, včetně finálního "bumerangu", který divák náležité vychutná - k hlavní postavě divák těžko najde sympatie, bez ohledu na její slepotu či Katsuovo charisma. Jeden z vrcholů tvorby Kazua Moriho (filmy ze sérií Zatoichi, Nemuri Kyoshiro, či Shinobi no Mono...) a zároveň jeden ze základních stavebích kamenů japonské chambary. Upozornění pro milovníky krve, násilí, popř. prosté akce: násilí, které se odehrává zde, je primárně psychického rázu, Katsu ve filmu nebojuje - dokonce to ani neumí (neztrácejte tedy s filmem čas, jen abyste mu potom znudění mohli dát dvě hvězdy, že to nebyla ta správná jatka). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní drama, kde si Katsu zahrál opravdovou lidskou "sviňi a hyenu". Divák ho velmi brzy začne skutečně nenávidět. Perfektní herecký výkon (tradičně)! Takhle nějak si představuju, že začínali první Yakuzáci apod. ... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama