Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři ženské detektivky přijíždí z Hongkongu, Koreje a Singapuru, aby spojily své síly a dopadly zákeřného dealera, který pašuje diamanty z Číny do Japonska a Koreje. Nemilosrdný vládce syndikátu Chin (Tony Liu) navenek funguje jako spořádaný majitel nočního klubu, ale jde o velmi nebezpečného člověka. Krom početné ochranky je obklopen narušenou přítelkyní Yu Chi a sadistickým vrhačem nožů. Podaří se sympatickému triu polapit vždy předem připraveného protivníka? (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Sympatický frajírek Tony Liu sice studoval bojová umění, ale svým bojovým umem nikdy nijak nevyčníval. Zdatně mu však sekunduje kvartet ohýbatelných amazonek. V roli policajta postřehnete dodnes jednoho z nejvytíženějších akčních režisérů Cheung-Yan Yuena. Mezi hrdlořezy v noční klubu a tlupou rváčů zastuntí Biao Yuen, Corey Yuen, Hsu Hsia a Wong Pau Gei. Akční choreo má v jihokorejském Deadly Angels (1977) na starost Fung Hak On, který si zde také párkrát fajtne. Docela nepřehledný střih vyvažují povedené souboje, kaskadérské kousky i jiné houževnaté nápady a udělátka. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Studio "Shaw Brothers" a další "martial-arts" polozapomenutá akční lahůdka (místy ale nutno podotknout dost zmatečná), něco ve stylu "Jamese Bonda" nebo "Charlie's Angels", v hlavní roli se 4 divokými kočkami (vůdce skupiny agent Evelyn Kraft je fakt luxusní kočička, škoda jen že tu nebyla zas až tak moc vidět) v roli detektivek, které pátrají po ukradených diamantech a trojici sadistických bossů, z nichž jeden je skvělý vrhač nožů. Hong-Kongsko/Korejsko/Singapurský tým je velmi dobře a pečlivě složený (jde o tajné agentky nebo policajtky-expertky ve svém oboru). Každá z žen jak už to tak v těchto filmech bývá, je mistryní v nějakém jiném bojovém umění a dovednosti, každá z nich navíc používá svojí speciální zbraň. Film je nabitý docela úhlednou karate/kung-fu akcí, luxusními hračičkami v podobě všelijakých kouzelných akčních zbraní (mini-kuše, ostnatý koule, vybuchující náušnice, řetězy atd) nějakými násilnostmi, nahotou a sexem, ač se to zdá neskutečné, tak některé jsou dost nadčasové, a jako-by předběhly svou dobu o takových 10-15 let. Málo známý a levný sleazy film, ale jeden z nejlepších a nejzábavnějších v žánru "Girls 'N Guns". ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se v USA objevil, zejména z dnešního pohledu, poněkud naivní televizní seriál „Charlieho andílci“ (1976–1981), byly akční hrdinky představující subžánr *Girls with Guns* v hongkongské kinematografii již dlouho v kurzu a těšily se velké oblibě. Možná to byl důvod, proč byl tento námět v USA převzat. Tento hongkongský a jihokorejský koprodukční akční thriller byl uveden do kin rok po odvysílání první série Charlieho andílků v USA. I to byl jeden z důvodů, proč se v Evropě a USA jmenoval podobně. V českém překladu *Smrtící andílci*. Strukturou zápletky a akčními scénami, v tomto případě prezentací bojových umění, se nijak nevymyká od ostatním akčních filmům ze 70. let. Trojice policistek s agentem Interpolu se snaží zastavit gang zlodějů diamantů. A to je vše. Moc se toho nenamluví, ale zato je tu spousta akce a jako obvykle ta největší ve finále. Střelné zbraně se také objeví, ale snad jen proto, aby se neřeklo. Na svou dobu je to stále výborný film, který se nezabývá zbytečnostmi a jen dláždí cestu obyčejné akční zábavě. Ano, chybí zde dnes tolik oblíbené intriky a další nešvary k hlavním hrdinům, a vlastně je to i dobře, protože by to jinak dobře rozjetý film jen vykolejilo. Jestli se film dá užít? Stejně jako jiné asijské akční filmy ano. Záleží jen na diváckém přístupu k takovým filmům.. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama