Reklama

Reklama

Nehýbej se

  • Itálie Non ti muovere (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Timoteo (Sergio Castellitto) čeká na operaci své dcery, která je po těžké autonehodě. Přitom vzpomíná na jedno horké léto, kdy potkal opuštěnou mladou ženu. Timoteo byl Itálií (Penélope Cruz) naprosto uchvácený, neovládl se a znásilnil ji. Začal ji navštěvovat čím dál častěji. Zamilovali se do sebe a prožívali bouřlivý milostný vztah plný vášně, nespoutaného sexu a zakázané lásky. Film „Nehýbej se“ vynesl Penélope Cruz cenu diváků za nejlepší herečku při udělování Evropských filmových cen. Celosvětově získal 7 nominací a 4 různá ocenění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"KDO TĚ MILUJE JE VĚČNÝ, BYL TU PŘED TEBOU JEŠTĚ DŘÍV NEŽ TĚ POZNAL" Drama muže mezi dvěma ženami z rozdílných prostředí plné melancholie, bolesti a především plné VYNIKAJÍCÍ Penélope Cruz! Její Italia, žena na pokraji společenského dna je uvěřitelná v každém detailu, v každém pohledu , v každém pohybu....shrbená, ponížená, doufající, radující se....její herecký výkon je absolutně excelentní! A závěr s červeným střevíčkem, podkreslen nádhernou hudbou a jejím jménem vedle......nemám slov, snad jen muchas gracias Penélope :-) ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

" Drž mě,přijd až budeš chtít. Třeba jednou za měsíc,třeba jednou za rok. Ale drž mě."...................V lásce se meze nekladou. Příběh lékaře kterému se vážně zraní dcera při autonehodě a on během její operace vzpomíná na náhodné setkání s osudovou ženou z úplně jiných sociálních vrstev. Penélope Cruz tady není tak okouzlující jako v jiných filmech a přesto mě třeba její filmová Itália přišla v některých momentech přitažlivá. Vasco Rosi - Un Senso,nádherný song který mi vždycky připomene tento film. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Penélope Cruz bude pro obdivovatele její krásy možná těžko stravitelná, protože uklízečka Italia se nachází blízko společenského dna a (světe, div se) její vzhled tomu odpovídá, ale pro mě byla jedním z mála pozitiv tohoto sentimentálního dojáku o muži z vyšších vrstev, který si na ženě z těch nižších léčil svoje frustrace. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: David di Donatello Awards ´04 (Itálie): - Ceny pro nejlepšího herce (Sergio Castellitto) a pro nejlepší herečku (Penélope Cruz). - Nominace na ceny pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Claudia Gerini), za nejlepší film, za nejlepší režii, za nejlepší kostýmy, za nejlepší střih, za nejlepší produkci, za nejlepší výpravu, za nejlepší scénář a za nejlepší zvuk. Evropské filmové ceny ´04: - Cena pro nejlepší herečku (Penélope Cruz). - Nominace na cenu pro nejlepšího herce (Sergio Castellitto). Goya Awards ´04 (Španělsko): Nominace na ceny pro nejlepší herečku (Penélope Cruz) a za nejlepší scénář. Italian National Syndicate of Film Journalists - Cena Stříbrné stuhy ´05: - Ceny za nejlepší střih, za nejlepší výpravu, za nejlepší scénář a za nejlepší píseň ("Un senso"). - Nominace na ceny za nejlepší režii a za nejlepší produkci. Satellite Awards ´05 (USA): Nominace na cenu za nejlepší cizojazyčný film. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Muž a dvě ženy! Milenka a dcera. Otcovská láska je daná - měla by být. Ta druhá! To je vášeň.. v jistém smyslu zničující i obohacující zároveň, cosi nepatřičného a proto tak přitažlivého vylézá na povrch. Tento vztah nelze tak snadno definovat - to vše je spalující Italia. Pro muže, jenž hledá.. přichází pomatení smyslů i ukojení tajných tužeb. Tento muž nalézá i ztrácí. A to je víc, než se mnohým dostane. A protože i ve mně trochu té italské krve koluje, byla jsem po delší době zase jako doma. … Pro covidové večery není lepšího léku (než nám i to poslední, co nám ještě zbývá.. vezmou. ;) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Claudia Gerini získala cenu Capri za nejlepší ženský herecký výkon. (Terva)
  • Sergio Castellitto získal na filmovém festivalu Flaiano Cenu diváků v kategorii nejlepší film. (Terva)
  • Aby ve filmu Penélope Cruz vypadala přesvědčivě, naučila se italsky. (Terva)

Reklama

Reklama