Reklama

Reklama

Pippi dlouhá punčocha

  • Česko Pipi Punčochatá (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho letního dne se do opuštěné vily v malém švédském městečku nastěhuje devítiletá holčička i se svou opičkou, koněm a kufrem plným zlatých peněz. Ihned vzbudí pozornost celého městečka. Copak může malé dítě bydlet úplně samo? Pipi dlouhá punčocha je nebojácná, svobodomyslná, a když si zamane, uzvedne i koně. Není divu, že děti ze sousedství Tomík a Anika si Pipi doslova zamilují a zažijí s ní mnoho neobyčejných dobrodružství. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to milovala, tohle byl film mého dětství. Teď je mi dvacet, chtěla jsem si to pustit z nostalgie, ale to se jako nedá 😅. To je tak příšerně natočené (ikdyž to porovnám s jinými stejně starými filmy je to dost nekvalitní oproti jiným), většina herců je příšerných (nejlepší asi ty děti, ale policajti, brioska, zločinci.. hrůza), kamera roztřesená a obraz tmavý a hlavně je to hrozně trapné. Mohu říci, že jako dítě jsem to opravdu žrala, ale teď jsem dala jen čtvrt hodinky a vypla jsem, nedalo se to. Až mě to mrzí, že jsem si to pustila, radši bych žila dál ve lži že je to dobré, ale aspoň dvě hvězdičky dám teda 😊. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

"Prišiel ku nám hosť, Pipi Dlhá Pančuch tu býva, všetkým pre radosť, priniesla nám zábavu a smiech ..." Ktoré dieťa by nemohlo ma rado mimoriadne kamarátsku ryšaňu žijúcu vo Vile Vilôčke len s koňom a opičkou(pánom Galánom), a ktoré má dva veľké kufre plné peňazí, za ktoré nidky neváha nakúpiť kamarátom veľa sladkostí a darčekov ? Osobne mám Pipi veľmi, veľmi a ešte raz veľmi rada - dá sa povedať, že sme spolu vyrástli, nakoľko knihu o nej som prečítala x-krát a v predstavách si ju asociujem s najbezstarostnejšími chvíľami detstva. Možno i vďaka mojej nehynúcej priazni voči knižnej predlohe ma však film už ako dieťa sklamal. Iste, ešte stále je to tá pohodová Pipi vymyšľajúca a prežívajúca jedno dobrodružstvo za druhým, no Pipi, akú som "poznala" ja, sa mi predsa len páčila omnoho, omnoho viac ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dospělá maminka dvou dětí, která v dětství milovala knížku. Film jsem asi nikdy dřív neviděla, ale se svými dětmi jsem se ráda podívala. Knize se určitě nemůže vyrovnat, ale je to poměrně věrné a milé vzhledem k předloze. Kniha i film jsou perfektním únikem do říše snů. Co by mohlo být, kdyby se mohlo to, co se běžně nesmí? Pippi není žádná vzorňačka, je to pěkné "kvítko", ale s dobrým srdcem pro všechny. Senzační je především let s balónem a honičky s policisty i se zloději :-) Zajímavé komentáře: LiVentura, duklak2, Fr, Karlos80. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdo na základce nečetl Děti z Bullerbynu je budťo již hooodně starý anebo ji ještě navštěvuje. A kdo se kdy setkal s tímto švédským dětským bestsellerem, zaryla se mu zajisté do paměti i další severská knižní postava, která se již stala kultem. Pippi dlouhá punčocha je naprostou klasikou mezi rodinnými filmy a její šedesátková dobrodružství jsem jako malý na dévédé opravdu zbožňoval. Líbilo se mi, že jsem neřešil kvality onoho filmu vzhledem k tomu, kdy byl natočen. Většině dnešních dětí by to bohužel nejspíše vadilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

U Pipi je to senzační! Můžeme dělat to, co doma ne!... Mé setkání s Pipi po téměř 25 letech pro ni nevyznívá vůbec špatně (kéž by tomu tak bylo vždy). Stále je tu ta bezstarostnost, vrací se touha nemít žádný povinnosti, dělat si co a kdy chci. Čas pro ni není důležitý a hlavně!!! NEMUSÍ DO ŠKOLY!!! To se zaručeně musí líbit všem dětem. A dortová bitva na závěr! Že je to starý? Kdypak děti nějakou naposledy viděli? Prostě: já to v pohodě zhlédl a připomněl si dětství, starší syn to vydržel a mladší byl nadšen. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Film je zkrácenou verzí stejnojmenného seriálu. (HappySmile)
  • Pro švédské filmaře byl tehdy tento film trochu drahý, takže získali finanční podporu od některých německých společností. Proto jsou někteří herci ve filmu Němci - jako např. 2 darebové nebo Fröken Pruseliusoá. (HappySmile)
  • Opička, kterou Pippi (Inger Nilsson) má, je jihoamerický kotul veverkovitý (Saimiri sciureus). (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama