Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný veterán William Lansing (STEVEN SEAGAL) žije v ústraní na Aljašce a jeho jedinou radostí je dopisování si s osiřelou Polkou Irenou. Když však od ní několik dní nedostane žádné zprávy a ze sirotčince přijde strohý dopis, že Irena mu už nebude psát, rozhodne se vypátrat proč. V Polsku zjistí, že sirotčinec slouží jako zásobárna pro rozsáhlé obchody s bílým masem a Irena zmizela v síti zločineckého gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Rousse 

všechny recenze uživatele

Tak jak u cimrmana říká bordelmamá: Eskymáci, tak rybí tuk už taky ne! tak já říkám: Stevene, tak tyhle "akční" filmy už taky ne! Po scénáristické a dějové stránce hrůza, herecké výkony (dá se tomu tak říkat?) radši bez komentáře a abych se dívala na film kvůli 60-ti letému pánovi, který sám zlikviduje celou mafii? Ne díky, tenhle "kulturní" fujtajksl si s radostí odpustím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi z podprumernych filmu Stevena Seagala, kterych toci spousty. Na tomhle jsem nenasel ani jednu vec, ktera by ho vyzdvihla nad jeho ostatni filmy. Seagal je opet bejvalej vojak, vsechno vi nejlip, problem umi vyresit jen on, umi vsechny jazyky, umi lecit atd. Navic me nasralo, ze tu jsou vlastne 3 "souboje", kterym chybi jakakoliv choreografie. Prvni souboj je celkem v klidu a je hned ze zacatku filmu, jenze pak sem hodinu cumel jak se Seagal snazi o seriozni herectvi a spis nez akcni film je to jakasi detektivka, kde Steven hleda stopy, vyptava se, patra po okoli atd. Poslednich 10 minut se to sice rozjede (1 dobra prestrelka, 2 hlasky), ale konec zase nezvladnutej, behem nehoz si to Seagal vyridi s hlavnim zaporakem (kterej je mimochodem celkem cool) tim stylem, ze nejdriv nakope Seagala do kouli a pak se proti sobe rozbehnou s mecema a zaporak padne mrtvej (opet zadna choreografie) a Seagal zaujme postoj, jako by se priposral. Jiste, v podani nejakyho mladyho borce by to mozna vypadalo cool, ale 150 kilovej vrascitej dedula mi moc cool nepride. A to vse bud bez hudby, nebo s hodne spatnou hudbou. Na druhou stranu ale musim rict, ze me tenhle film nejak vyrazne nesral a dalo se to dokoukat celkem bez uhony. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže co je v tomhle Stevenově spektáklu jiného než v těch, které za cca posledních sedm let vypustil do světa? Ééééé, nic. Všechno je na svém místě, snad až na nesouvisející prostřihy "vysvětlující" vztah postav, motivace atpd. Chvályhodné je, že použil a tím zviditelnil ten hnus jménem moderní sexuální otrokářství. Ještě chvályhodnější by bylo, kdyby se na to už vážně vyfláknul a věnoval se charitě. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Nějak nekapíruju, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Není tak špatnej, aby měl takovouhle pozici, dokonce mezi 200 nejhoršími filmy. Steven Seagal nepředvádí zrovna životní výkon, ale film nepůsobí křečovitě jako Americký ninja, boje jsou uvěřitelné, přestřelky taky, žádná počítačová blbina. Hudbu to taky nemá zlou. Navíc filmy kde správnej chlap jde zachránit slečnu v nesnázích já prostě žeru. ()

type_B odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední mise nemá ani spád, ani napětí, ani není vtipná... Je to ideální film na páteční večer. Zneužívání mladých holek je jako motiv použito tak elegantně, že vlastně divák ani nemusí být konfrontován s nepříjemnými detaily, které by film mohly zenchutnit. Zase na druhou stranu je tu spoustu záběrů na věci okolo - prostoru se hlavně dostává pro Seagalovy (myslím samo jeho postavu) filosofické hlášky a životní moudra. Navíc se dozvíte jak moc praktické je učit malou dívenku tajným kódům. Za šifru sestavenou z kousků suči, či co to bylo, jsem chtěl dát jednu gwiezdu, za Stevnovy sentence druhou a za tupost třetí. Pravda je, že použití motivu "obchodu s bílým masem" je dost nechutné a extra blbé. V tomto případě dávám "odpad" z morálních důvodů. (Hehe, stejně jako u Viewegha a Hřebejka.) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Ringo Lam, ale protože se nepohodl s producenty, nahradil ho Po-Chih Leong. (ssfan)
  • Během pre-produkce měl snímek nejprve pracovní název "The Rescue" a poté "The Package". (Stocki)
  • Druhé meno Seagalovej postavy je Lansing. Steven Seagal sa narodil v meste Lansing v Michiganu. (Seag)

Reklama

Reklama