Reklama

Reklama

Smrtící déšť

  • Francie Acide (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletá Selma (Patience Munchenbach) vyrůstá mezi svými odděleně žijícími rodiči Michalem (Guillaume Canet) a Élise (Laetitia Dosch). Na Francii se snášejí mraky ničivých kyselých dešťů. Ve světě, který se chystá jít ke dnu, se tato rozdělená rodina bude muset spojit, aby čelila této klimatické katastrofě a pokusila se jí uniknout. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická premisa o tom, že zemi zachvátí extrémní kyselé deště (rovnající se prakticky vysoce koncentrované kyselině pršící z nebes) je nosným nápadem a naskýtá rozhodně velmi neveselou a fyzicky nepříjemnou podívanou. Škoda je, že tvůrci s ní nevymysleli nic moc chytřejšího, než je neustálý chaotický úprk postav před opakujícím se nebezpečím. Jakmile se Acide rozjede, je poměrně intenzivním thrillerem a rozhodně se u něj nebudete nudit. Trpí ale taky běžným neduhem katastrofických filmů, kdy se postavy v krizových situacích chovají buď zvláštně, úplně pitomě, nebo řeší věci, které jsou v danou chvíli zcela irelevantní, což v dílčích okamžicích příběhu je docela unavující. [Sitges 2023] ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dá sa ušetriť čas tým, že si človek pozrie krátkometrážnu verziu, ktorá vyšla o 5 rokov skôr a je lepšia. Lebo toto je o tom istom, len natiahnuté. Ďalší dôkaz toho, že tendencia robiť z krátkych filmov dlhé je na nič, keď nemáte poriadne nápady. A tiež, keď až počas produkcie zistíte, že vy vlastne nemáte dosť peňazí na to, aby ste aj tie nápady, čo máte, mohli kvalitne realizovať, ako to bolo v tomto prípade. Pôvodne mal byť kyslý dážď poriadne kyslý, lenže rozpočet nepustil a na tie zábery nevyšlo. Takže z kyslého dažďa sme nakoniec dostali len také acidko. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Chtěli natočit katastrofický film a místo toho z toho udělali nefunkční francouzské drama s pitomými postavami uprostřed jakoby konce světa. Jediná solidní scéna je překvapivá koupačka a smrt jedné z postav zhruba uprostřed filmu. Všechno do té doby a bohužel i poté je jedna velká blamáž. K tomu s absurdně nefunkčním (ne)závěrem. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film více zabýval onou dešťovou katastrofou, a ne vztahy v jedné pošahané rodině, tak by to dopadlo mnohem mnohem lépe. Vizuálně se film pohybuje hodně vysoko, např. scéna kdy Selma vybíhá z lesa současně s pár koňmi byla hodně dobrá. Příběh klasický - nefunkční rodina snažící se přežít přírodní katastrofu a dostat se někam do bezpečí. Fajn. Co ale film dokonale zničilo bylo postava patnáctileté Selmy. Ano, přesně takto dopadá "moderní výchova" dětí. Rozmazlená sebestředná káča, které rodina zajistí první poslední, ale milostivé to není dost dobré. Ta by potřebovala pár facek už na začátku filmu a byl by klid. Takto na její sobecké ukňourané jednání doplácí postupně celá její rodina, nejprve ji musejí zachraňovat z lesa a stájí (místo díků hysterický záchvat), po smrti její matky pospíchají s otcem do bezpečí a princezna není schopná vyběhnout kopec takže jí musí její otec táhnout jak pětiletou, ovšem vrcholem jejího frackovitého jednání byl onen útěk z auta a pak volání tati pomoc. Díky tomu přišel na konci filmu její otec o nohy. Parádní jednání patnáctiletého spratka. Kdyby jí bylo pět, tak neřeknu, ale tohle. Nikdy více už tento film nechci vidět, 2* dávám za onu přírodní katastrofu a pěkný vizuál. ()

trickmaster 

všechny recenze uživatele

Jako jo, celkem dobrý nápad a mohlo z toho být i dobré sci-fi. Jenže to by se toho musel ujmout někdo, kdo rozumí tématu a hlavně někdo, kdo umí vybrat na castingu charakterní herečku a ne votravnou krávu, kterou jsem měl chuť během filmu vykoupat v tý kyselině asi 6x. Strašně blbě zahraný a hrozně popotahovaný. Napětí nulový, příběh dost unilý, ale myšlenka a koncept se mi líbily, takže alespoň za to dávám 2/5 * ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Scenár pôvodne požadoval drahší film ako rozpočet umožňoval. Následkom toho produkčný tím musel prehodnotiť zábery kyslých dažďov a ich efekt bol znázornený menej dramaticky ako sa pôvodne očakávalo. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 7. marca 2022 do 10. mája 2022 vo francúzskom Pecqueuse v Essonne a následne v Belgicku (Visé, Braine-le-Comte). Aby sa uľahčilo natáčanie, známy belgický most Pont de Lanaye bol počas produkcie vo Visé zatvorený. (Arsenal83)

Reklama

Reklama