Reklama

Reklama

Smrtící déšť

  • Francie Acide (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Patnáctiletá Selma (Patience Munchenbach) vyrůstá mezi svými odděleně žijícími rodiči Michalem (Guillaume Canet) a Élise (Laetitia Dosch). Na Francii se snášejí mraky ničivých kyselých dešťů. Ve světě, který se chystá jít ke dnu, se tato rozdělená rodina bude muset spojit, aby čelila této klimatické katastrofě a pokusila se jí uniknout. (mac000)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Apokalyptická premisa o tom, že zemi zachvátí extrémní kyselé deště (rovnající se prakticky vysoce koncentrované kyselině pršící z nebes) je nosným nápadem a naskýtá rozhodně velmi neveselou a fyzicky nepříjemnou podívanou. Škoda je, že tvůrci s ní nevymysleli nic moc chytřejšího, než je neustálý chaotický úprk postav před opakujícím se nebezpečím. Jakmile se Acide rozjede, je poměrně intenzivním thrillerem a rozhodně se u něj nebudete nudit. Trpí ale taky běžným neduhem katastrofických filmů, kdy se postavy v krizových situacích chovají buď zvláštně, úplně pitomě, nebo řeší věci, které jsou v danou chvíli zcela irelevantní, což v dílčích okamžicích příběhu je docela unavující. [Sitges 2023] ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlap , ženská a malá holka se snaží dostat z Francie kde padá na zem kyselinový déšť (zní to tak blbě jak to píšu) . Tenhle déšť je hodně zajímavý a specifický jednou auta  zničí,  jednou ne , jednou zničí i celý barák  asi jak se to režisérovi hodí to by ještě možná dalo přežít co se, ale nedá jsou postavy jinak je zvláštní, že mají vždy takové štěstí, že buď najdou barák nebo nějaký kryt .  Otec (ze začátku i ta matka) dělá všechno co může  , ale ta holka je takový spratek , že mu vše sabotuje , i když ví , že by pro ni udělal vše co by mohl ve většině případech ohrožení má prsty ona ani jeden z nich celý film nikomu nepomůže naopak on zabije kočku a pomáhá se jen jim tak, že není důvod jim fandit . Na konci chytne nerva a konečně tu holku uzemní za to respekt já bych ji setřel hned na začátku. Po filmové stránce asi dobré (scéna na mostě je topka bohužel je jediná) herecky tragédie jinak nevím proč to ke konci na mě mluvilo jednou francouzsky a jednou česky v dabingu asi došly prachy na dabing P.s. proč se celý film řeší jeho ženská a její ´´otec,,  , když se na to na konci vyserou a ani neřeknou zda přežily a kde jsou?  40 procent ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka a plejáda toho, čo všetko by nemal mať dobrý katastrofický film. Ten zoznam blbostí sa nedá ani spočítať, navyše sa to stupňuje ako film ide do finále. Jednoducho veľká nechuť. Mizériu umocňuje aj všadeprítomná nuda a takmer sto percentná absencia emócií (až na jednu scénu). Na hranici odpadu. 30/100 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Chtěli natočit katastrofický film a místo toho z toho udělali nefunkční francouzské drama s pitomými postavami uprostřed jakoby konce světa. Jediná solidní scéna je překvapivá koupačka a smrt jedné z postav zhruba uprostřed filmu. Všechno do té doby a bohužel i poté je jedna velká blamáž. K tomu s absurdně nefunkčním (ne)závěrem. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Již samotný námět kyselinového deště způsobeného znečištěním ovzduší je na vážně se tvářící katastrofické drama moc. Scénář nepřichází s ničím zajímavým, zakázkově pracuje pouze s klišé a navíc disponuje o to více do oči bijící blbostí, čím blíže se blíží k finále. Které se překlopí takřka v nechtěnou parodii. Pouze jedna scéna nečekaného úmrtí důležité postavy někde uprostřed snímku je emotivní a zasáhne. Podprůměrná, zbytečná francouzská žánrovka. [Cannes FF] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa od 7. marca 2022 do 10. mája 2022 vo francúzskom Pecqueuse v Essonne a následne v Belgicku (Visé, Braine-le-Comte). Aby sa uľahčilo natáčanie, známy belgický most Pont de Lanaye bol počas produkcie vo Visé zatvorený. (Arsenal83)
  • Scenár pôvodne požadoval drahší film ako rozpočet umožňoval. Následkom toho produkčný tím musel prehodnotiť zábery kyslých dažďov a ich efekt bol znázornený menej dramaticky ako sa pôvodne očakávalo. (Arsenal83)

Reklama

Reklama