Reklama

Reklama

Poslední upír

(TV film)
  • Česko Sherlock Holmes: Poslední upír (více)

Obsahy(1)

Upíři nejsou, to ví každý. Lidé si je vymysleli z nutnosti, z potřeby nějak si vysvětlit svůj strach. A dnes, v našem moderním světě, v našem osvíceném devatenáctém století, už na ně žádný rozumný člověk věřit nemůže. O tom je Sherlock Holmes skálopevně přesvědčen. Jenomže v malé vesnici Lamberley se zřejmě zastavil čas. Jak jinak si vysvětlit, že Johna Stocktona, potomka starého rodu St. Clairů, tu považují za upíra nejenom prostí venkované, ale i místní vikář, a dokonce i světaznalý majitel velkého panství? Je ovšem pravda, že události, které se ve vsi od Stocktonova příjezdu dějí, lze sotva označit za radostné, a nenávist místních vůči jejich "původci" nebezpečně narůstá. Jen proto jede Holmes do Lamberley. Zabránit tragédii. Zabránit, aby tomu muži někdo proklál srdce kůlem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já mám zase pocit, že tahle série filmů i seriál s Jeremy Brettem je to nejlepší, co jsem zatím o Sherlocku Holmesovi viděl. Klasická předloha a vynikající výprava - někde se prostě i televizní filmy dělají líp (i když ani to mi tak nevadí.) Spojení nepřátelského vesnického (a anglického) prostředí s tajemnem, upíry a ostatními, takto "temně zábavnými" jevy u mě vyvolává ty nejlepší vibrace spokojenosti :-) No a obsazení Roye Marsdena (jinak též inspektora Dalglieshe) mě jen a jen potěšilo. Jen nemuseli dělat nový dabing! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dopredu je snáď každému jasné, že o žiadneho upíra nepôjde, iba čo to zbytočne naťahajú. V žiadnom prípade teda o žiadny horor nejde. Je to síce o niečo záživnejšie ako napr. o 5 rokov starší Pes Baskervilský, ale aj tak hodnú chvíľu trvá, kým príbeh prestane nudiť a konečne sa v ňom začne aj niečo diať, vykukne sem-tam aj atmosféra a nielen opisovať celkový stav a charakter postáv. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Z poměrně krátké povídky udělali plnohodnotný film, hlavně přidáním úplně nové postavy. To sice nebylo na škodu, ale přece jen těch 100 minut je více, než by bylo zdrávo. Navíc trochu zchází ta doylovská propracovanost a těch mrtvol je tu víc než by bylo zdrávo (v originálu nebyla ani jedna). Ale zase Dolores se povedla. Brett už je tady bohužel těžce nemocný a je to znát. Hrál Holmese "jen" deset let, ale vypadá to, jako kdyby během něj zestárl o 30. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku netradicni pripad a hodne zajimavej. Navic je delka dvojnasobna nez beznej dil, takze je to cely mnohem lip propracovany, na druhou stranu, obcas se to lehce tahne. Ale vetsinou se furt neco deje, Marsden jako upir je perfektni, Brett tu nevyrvava tolik jako obvykle a je tu slusna atmosfera, takze vubec nevadi, ze mi pointa byla jasna driv nez ji odhalili. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

To, že původně zcela jednoduchou a přímočarou povídku tvůrci hodili do mixéru s miliónem dalších přísad, mi tentokrát až tak nevadilo, bylo to krásně viktoriánsko-duchařsky pochmurné, jen jsem se bavila tím, že detektiv působí o mnoho tajemněji a upírštěji než všichni obvyklí i neobvyklí podezřelí kolem něj, tudíž by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby Sherlock zčistajasna zamával pláštěm a rozletěl se do soumraku - ale na druhou stranu, vždycky jsem si ho představovala podobně, takže počet upířích tesáků vynásobím dvěma a dám ho svému nejoblíbenějšímu detektivovi. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama