Reklama

Reklama

Odin šans iz tysjači

  • Sovětský svaz Odin shans iz tysyatsi (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Děj se odehrává za druhé světové války. Oddíl průzkumníků-parašutistů, který působil v týlu německé armády se snaží probít ke svým jednotkám. Pod vedením kapitána Migunko se vojáci dostanou na silnici, kde se zmocní vozu a zajmou nepřátelského agenta Dvigubského. Kapitán se s jeho pomocí rozhodne proniknout do samotného zpravodajského centra německé rozvědky a zlikvidovat ho. (tuntavala)

(více)

Recenze (4)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tento film bych si netroufal zařazovat mezi komedie, jak je zde popsáno v záhlaví, protože nějaké vysloveně humorné prvky postrádá. Jde o válečný film s dějem někdy v r. 1942, kdy oddíl rozvědčíků operuje v týlu fašistů a pak se pokouší probít zpět. Režie Leon Kočarjan. Natočeno v oděských stuidích. Délka 81 minut. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Tento film vyvolal rozruch v radoch sovietskych divákov. Totižto doposiaľ všetky vojnové filmy boli vytvorené v čiernobielom poňatí a zrazu sa objavila vo vojnovom filme farba. Dokonca aj meno spisovateľa Andreja Tarkovského (Zrkadlo, Ivanove detstvo) bolo zárukou serióznosti. Prvý komediálne ladený film, ktorý zapadá tematický do kategórie filmov o 2. svetovej vojne. Je pravdou, že film je podaný úplne inak, ako sme naučený u klasickej Sovietskej oficiálnej kinematografie. Mala to byť komédia a ona v podstate by aj mohla byť, keď budeme brať neskutočné hrdinstvo sovietskych bojovníkov vážne. Jednoducho Tarkovskij nám ukázal, že vlastenecká vojna sa dá predstaviť aj takýmto spôsobom. Niektoré myšlienky sa pohybovali na hranici absurdity, ale to môže byť aj tým, že takýmto scenáristom sa dá ťažko porozumieť. Bližšie som sa k režisérovi a scenáristovi Tarkovskému vyjadril v komentári k filmu Zrkadlo, 1975. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kapitán Migunko (Solonicyn) mluvící plynně německy je s paradesantem svržen za linií frontu na Krymu. Němci se to dozvědí, část pochytají, ale část uspěje provést odvážný úkol. O tom, že šlo o ambiciózní snímek svědčí scénář Tarkovského.(max.50%) ()

Reklama

Reklama