Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (334)

Kass 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, která si až na pár okamžiků vystačí bez digitálních berliček. Zajímalo by mě co říkali američani na to, že jsou zde vykreslení jako národ prasátek před porážkou. Asi nic hrozného, když bylo Trio nominované na Oscara. Pro labužníky děvčata z Belleville předvedou žabky na dvacet způsobů. Sportovci si užijí při pohledu na Tour de France, kde ze sebe každý vydá maximum. A milovníci animáků zase při sledování snímečku, který by brášku mezi kreslenými filmy hledal asi těžko. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi filmem Sylvaina Chometa a prefabrikáty z dílny Walta Disneyho? Trio z Belleville má duši, má kouzlo, má neuvěřitelně hlubokou poetiku a postavy nejsou jen hromadou šablonovitých omalovánek, ale skutečně živými a oduševnělými karikaturami. Možná právě tenhle rozpor je zakódovaný v podivném a magickém příběhu Tria, který je někdy neodolatelně vtipný (ale nevtíravě a vždy inteligentně) a místy temný a smutný. Chomet vysekl poklonu imaginaci všech animátorů a zároveň vytvořil něco, co dokazuje, že kreslené může být stejně živé jako to "skutečné". Odpusť mi, Shreku, Dobo Ledová, Nemo a vy další, kteří jste "jen" velmi dobrou zábavou, ale TOHLE je skutečný majstrštyk. Lidsky vřelý a strhující. Groteska i drama. Život. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Po delší době animovaný filmík s ruční animací (pokud nepočítám klasiku Simpsonových). Po vizuální stránce opravdu dokonalý film, takže jsem ochoten odpustit, že mu v zadu pokulhává trošku rovina příběhová. Ovšem celý filmeček byl tak úžasným pohlazením pro duši, který se obešel bez přehršle mluveného projevu, že se na něj někdy pro uklidnění nervů po záplavě nových nekvalitních 3D animáčů kouknu znovu rád... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S předsudkem geniálního animáku pro dospělé jsem si tenhle film nechával dost dlouho uzrát. No. Pro oko to bylo zpracované dokonale, pro duši skvěle, pro rozum už hůř. Chyběl mi nějaký smysluplný děj, který by vyplnil jinak perfektní vizuál. Škoda, čekal jsem od tohohle opěvovaného díla mnohem víc, než nakonec nabídlo. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výtvarník, komiksový kresliar a režisér snímky Sylvain Chomet nakrútil veľmi nudný film, ktorým sa snažil vzdať hold jazzovej hudbe, cyklistike, psej vernosti a babičkovskej oddanosti. A to všetko bez dialógov a bez podliezavej "roztomilosti". Bližšie je mu skôr irónia, nadsázka a zmysel pre jemne korenený čierny humor. Milujem tvorbu a animáciu Chometa ale toto sa nepodarilo. Chomet v snímke využíva známe veci, akými sú typické náklonnosť Francúzov k vínu alebo ležérny prístup k čistote a obezite americkej populácie. Dej sa odohráva v päťdesiatych rokoch vo francúzskom malomeste, na šírom mori aj v obdivuhodnom veľkomeste Belleville, inšpirovanom architektúrou Quebecu a New Yorku, pochopiteľne upravenú podľa Chometovho gusta. Dobe zodpovedá tiež výtvarné riešenie, najmä v kresbe figúr aj pozadí. Všetky postavy a postavičky pôsobia výstredne. Trio z Belleville je naozaj vybranou lahôdkou pre to publikum, ktoré má rado (rovnako ako autor) suchý humor a tupú iróniu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Až na pár slov se film obešel bez dialogů! (imro)
  • Další slavná hudebnice, která se objevila v animované podobě je americká zpěvačka a tanečnice Josephine Baker. V první polovině minulého století často vystupovala v Paříži polonahá. (imro)
  • Film byl také nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama